Sneijder zet punt achter interlandloopbaan

Reacties

Wesley Sneijder (33) heeft een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. Dit nieuws over de recordinternational bracht de KNVB zondagmorgen naar buiten.

Sneijder zet punt achter interlandloopbaan

De beslissing is in goed overleg met bondscoach Ronald Koeman genomen. 'Wesley is een van de beste Nederlandse voetballers van de afgelopen jaren', vertelde Koeman op de site van de KNVB. 'Een geweldige speler met een geweldige uitstraling. Maar ik wil doorselecteren, bouwen aan een nieuw Oranje en moet dus keuzes maken.'

Sneijder, die tegenwoordig speelt in Qatar voor Al-Gharafa, begrijpt de keuze van de bondscoach. 'Toen ik naar Qatar vertrok, wist ik natuurlijk dat dat invloed zou kunnen hebben op mijn carrière als international', zei Sneijder op de site van de Nederlandse voetbalbond. 'Bovendien begrijp ik dat Koeman een nieuw begin wil maken met andere, jongere spelers. We hebben hierover heel open gesproken en dat was een zeer plezierig gesprek. Ik respecteer zijn keuze.'

De middenvelder heeft de ambitie om na zijn actieve loopbaan de trainerscursus te volgen. De KNVB laat weten dat het de mogelijkheden bekijkt hoe bond en speler in de toekomst aan elkaar verbonden kunnen blijven.

Sneijder speelde liefst vijftien jaar voor Oranje. In 2003 maakte de spelmaker zijn debuut in een vriendschappelijke interland tegen Portugal. De Utrechter speelde in totaal 133 duels voor de nationale ploeg, hiermee is hij recordinternational. Zijn laatste interland was afgelopen november tegen Roemenië.

'Sneijder is de beste nummer 10 die Nederland ooit heeft gehad'
VI's Simon Zwartkruis haalt herinneringen op aan Sneijder. 'Hij was in veel opzichten een parel voor Oranje.'
Wesley Sneijder en zijn recordcarrière bij Oranje in beeld.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.