Sneijder verbaasd door interview Pasveer: 'Die is Schreuder nu kwijt'

Reacties

Wesley Sneijder snapt niet waarom Alfred Schreuder niet persoonlijk heeft gesproken met Remko Pasveer over diens mogelijke degradatie tot tweede keeper van Ajax. Op een persconferentie gaf Schreuder aan dat Gerónimo Rulli als eerste keeper is gehaald, maar Pasveer zei niets gehoord te hebben van zijn trainer.

Sneijder verbaasd door interview Pasveer: 'Die is Schreuder nu kwijt'
© Veronica
N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Ajax
Ajax

Volgens Sneijder is de situatie exemplarisch voor de in zijn ogen gebrekkige kwaliteiten van Schreuder als manager. 'Het managen van een elftal is veel belangrijker dan de lijnen uitzetten op het veld. Dat kan iedereen. Maar hoe ga je met die spelers om? Hij verliest langzaam de kleedkamer', merkt de oud-Ajacied maandagavond op bij Veronica Offsie.

'Hij moet ervoor zorgen dat hij teruggaat naar de basis', adviseert Sneijder. De recordinternational van Oranje denkt dat Schreuder er goed aan doet om zijn vaste basiself op de schop te gooien. 'Wat gaat hij nu doen? Kiest hij voor kwaliteit, waardoor hij één keer pijnlijk moet zijn richting bepaalde spelers, of wil hij iedereen een beetje tevreden houden? Dan gaat het niet werken.'

Sneijder ziet het afscheid van Daley Blind als een teken dat Schreuder niet door de volledige spelersgroep werd gesteund en denkt dat de trainer nu ook Pasveer 'kwijt' is. 'Dit bespreek je toch eerst met je speler? Hij zal misschien ook wel beter weten, maar je kunt niet voor de camera die mededeling doen aan je speler, die heel belangrijk voor je is geweest.'

Pasveer zei na de wedstrijd tegen NEC dat hij niets van Schreuder heeft gehoord over een mogelijke rol op het tweede plan. 'We gaan het zien. Ik doe altijd mijn uiterste best en ik ben iemand die nooit opgeeft, dus we gaan vol door. Het is aan de trainer, hij moet daarin duidelijkheid verschaffen. Vooralsnog heb ik niets gehoord, dus ga ik nog vol voor datgene waar ik het hele seizoen mee bezig ben: het kampioenschap halen', zei hij tegen ESPN.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.