Witte rook: Blind tekent bij Bayern München

Reacties

Daley Blind is per direct speler van Bayern München. Het clubicoon van Ajax tekent in de Allianz-Arena een contract tot het einde van het seizoen. Dat laat de kampioen van Duitsland weten op sociale media.

Witte rook: Blind tekent bij Bayern München
© Pro Shots

De transfer kon snel tot stand komen omdat Ajax en Blind eind 2022 in onderling overleg hun overeenkomst ontbonden. In München was behoefte aan een nieuwe speler aan de linkerkant van het defensief centrum, want Lucas Hernández raakte op het WK zwaar geblesseerd en komt dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie. De keuze viel zodoende op de gepokte en gemazelde Blind, die veel ervaring heeft in de Premier League en Champions League.

Blind moet in München natuurlijk de Bundesliga zien te winnen, zoals dat Bayern jaarlijks lukt. Voorts krijgt hij zo nog een kans om in de voetsporen van zijn vader te treden en de Champions League te winnen. Danny lukte dat in 1995 met Ajax, 28 jaar later heeft Daley nog de gelegenheid met Bayern. Daarvoor moet Der Rekordmeister wel een pittige horde zien te nemen: de volgende opponent heet Paris Saint-Germain.

Hoe het ook zij, het is een mogelijkheid om nog meer eremetaal toe te voegen aan Blinds toch al uitpuilende prijzenkast. Blind werd met Ajax zeven keer landskampioen en won twee keer de beker. In dienst van Manchester United voegde hij daar de Europa League, FA Cup en League Cup aan toe. Ook heeft hij van acht jaar geleden nog een bronzen WK-medaille.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.