Pasveer heeft geen idee of hij eerste keeper blijft: 'Niets gehoord van de trainer'

Reacties

Remko Pasveer beleefde zondag een frustrerende middag. Het enige schot op doel dat de Ajax-doelman tegen NEC te verwerken kreeg, leverde direct een doelpunt op. Voor de 39-jarige sluitpost was het mogelijk zijn laatste wedstrijd onder de lat bij de Amsterdammers, nu Gerónimo Rulli is gepresenteerd.

Pasveer heeft geen idee of hij eerste keeper blijft: 'Niets gehoord van de trainer'
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Ajax
Ajax

In gesprek met ESPN vertelde Pasveer over zijn middag. 'Ik heb alleen een paar ballen ertussendoor gehad, waar ik kon komen en het de verdediging makkelijker kon maken, maar voor de rest heb ik eigenlijk niets te doen gehad. Ik denk dat het heel erg goed stond verdedigend en dat we de eerste helft onze eigen kansen moeten afmaken om het onszelf makkelijker te maken. Dan zie je dat de boel bij een standaardsituatie ineens kan omdraaien', verwees de doelman naar het doelpunt van NEC-aanvaller Landry Dimata uit een vrije trap.

Voor Pasveer lijkt het voorlopig zijn laatste wedstrijd te zijn geweest. Ajax betaalde deze week miljoenen aan Villarreal om Rulli over te nemen en trainer Alfred Schreuder liet vrijdag op zijn persconferentie al duidelijk weten dat de Argentijn als eerste doelman is gehaald. Dat heeft de Ajax-trainer echter nog niet zo gecommuniceerd met Pasveer.

'Vandaag was ik de eerste keeper en ik heb daar verder nog niets over gehoord van de trainer. We gaan het zien. Ik doe altijd mijn uiterste best en ik ben iemand die nooit opgeeft, dus we gaan vol door. Het is aan de trainer, hij moet daarin duidelijkheid verschaffen. Vooralsnog heb ik niets gehoord, dus ga ik nog vol voor datgene waar ik het hele seizoen mee bezig ben: het kampioenschap halen', zei Pasveer.

De ervaren doelman, die over een aflopend contract beschikt, snapt wel dat Ajax naar de lange termijn kijkt. 'Dat de club naar de toekomst kijkt is denk ik goed. Dat moeten ze ook doen. Voor de rest is het afwachten denk ik. Rulli is natuurlijk nog niet speelgerechtigd, dus we kunnen daar moeilijk wat over zeggen, het zal moeten blijken. Ik doe mijn best, hetgene dat het beste is voor Ajax, moeten we doen.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.