Sneijder lijkt na succesvol Nice-debuut klaar voor Oranje

Wesley Sneijder heeft zaterdag gewonnen bij zijn debuut voor OGC Nice: 2-0. Scoren deed de Nederlandse middenvelder nog niet, maar de eerste overwinning van het seizoen van de Franse club is een feit. Sneijder speelde 85 minuten mee.

Sneijder startte als hangende linksbuiten in het elftal van trainer Lucien Favre, maar had bij de openingstreffer van Alassane Pléa geen rol. Jean Seri kreeg de ruimte van de verdedigers van Guingamp en passte op Pléa, die de bal controleerde en in het doel joeg: 1-0.

Vlak na rust maakte Nice er 2-0 van, maar ook bij die treffer had Sneijder weinig in te brengen. Pléa snelde het strafschopgebied in en waagde een poging, maar doelman Kalle Johnsson (ex-NEC) lag in de weg. De bal stuiterde terug en Pierre Lees-Melou kopte richting Rémi Walter, die enkel zijn voet tegen de bal hoefde te zetten om te scoren.

Dat was ook direct de eindstand. Sneijder werd na 85 minuten afgelost door Bassem Srarfi. De middenvelder maakte een prima indruk en gezien het feit dat hij het zo lang volhield, is Sneijder op weg om op 31 augustus met Oranje in de basis te starten in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Mario Balotelli maakte na 65 minuten zijn rentree na enkele weken blessureleed.

Nice heeft na drie speelrondes de eerste zege binnen. Eerder verloor de ploeg van Troyes (1-2) en Saint-Étienne (0-1). Aanstaande dinsdag moet Nice in de voorronde van de Champions League een 2-0 nederlaag goedmaken tegen Napoli.