Sneijder helpt tiental Inter aan winst op Lazio

Wesley Sneijder leverde een belangrijke bijdrage aan de knappe zege van Internazionale op Lazio. De club uit Milaan klom, met hulp van Palermo, naar de tweede plaats.

Internazionale-Lazio 2-1Lazio kreeg al in de 22ste minuut een welkome meevaller. De doorgebroken Mauro Zarate werd binnen het strafschopgebied onderuit gehaald door Internazionale-doelman Julio César, die met rood van het veld moest. De toegekende strafschop werd vervolgens benut door Zarate.

Ondanks het numerieke ondertal slaagde Inter er nog vóór rust in de achterstand weg te poetsen. Wesley Sneijder bracht in de veertigste minuut met een fraaie vrije trap zijn ploeg op gelijke hoogte. In de tweede helft zette Inter de ingezette lijn voort. Dat resulteerde in de 53ste minuut in 2-1, van de voet van Samuel Eto'o. De Kameroener profiteerde van een uitglijder van Lazio-verdediger Giuseppe Biava.

Inter kon na ruim een uur wat rustiger achterover leunen, nadat ook Lazio tot tien man was gereduceerd. Aanvoerder Stefano Mauri kreeg een rode kaart voor het natrappen naar Yuto Nagatomi.

Palermo-Napoli 2-1Napoli raakte de tweede plaats kwijt aan Internazionale, dat in tegenstelling tot de Napolitanen wel tot een overwinning kwam. Napoli begon tegen Palermo nog wel goed, maar na de snelle openingstreffer van Edinson Cavani ging het mis. Nog voor rust had Palermo orde op zaken gesteld via Federico Balzaretti en Cesare Bovo. In de tweede helft lieten beide ploegen na met doelpunten van zich te doen spreken, waardoor ook de treurige reeks van Napoli in stand bleef; sinds 16 maart 1969 verloor Palermo op eigen veld niet van Napoli.

Udinese-Parma 0-2Udinese liet na te profiteren van de uitglijder van Lazio in Milaan en blijft op de vijfde plaats steken. Op eigen veld ging het met 2-0 onderuit tegen Parma, dat daarmee een week na de zege op Inter weer een verrassende overwinning boekte. Gökhan Inler mocht zich de slechte beurt voor Udinese aanrekenen. De Zwitserse middenvelder kon in de twintigste minuut de kleedkamer opzoeken na te heftige protesten aan het adres van scheidsrechter Paolo Valeri. Udinese kon met een man minder de openingstreffer van Parma-spits Amauri niet meer beantwoorden en incasseerde in blessuretijd nog een doelpunt van de Braziliaanse aanvaller.

Bari-Sampdoria 0-1Voor Bari viel het doek. Sampdoria bezegelde het lot van de Galletiti, die degradatie uit de Serie A al lange tijd nauwelijks meer konden ontlopen. Nicola Pozzi gaf met een benutte strafschop het beslissende duwtje aan Bari en zijn eigen ploeg een welkom steuntje in de rug. Sampdoria was bezig met een vrije val door slechts vijf punten te halen uit de laatste veertien wedstrijden. Foto: VI Images