Sneijder ambassadeur van EK 2020 in Nederland

Reacties

Wesley Sneijder wordt het gezicht van het EK 2020 in Nederland. De recordinternational is dinsdag gepresenteerd als ambasseur van het toernooi, dat in Amsterdam en elf andere Europese speelsteden wordt afgewerkt.

Sneijder ambassadeur van EK 2020 in Nederland

'Voor ons was er op voorhand geen betere ambassadeur te bedenken dan Wesley', zegt toernooidirecteur Gijs de Jong. 'Niet alleen omdat hij recordinternational is van het Nederlands Elftal, maar vooral omdat hij voetbal ademt, leeft en droomt. Als internationale topspeler leeft hij mee met de amateurs en professionals en met alles daar tussenin. Wesley Sneijder is voetbal.'

Sneijder zelf is enorm trots om ambassadeur te zijn van het EK 2020. 'Ik vind het ontzettend leuk om nu eens vanuit een andere positie betrokken te zijn bij zo'n belangrijk voetbalevenement, dat ook nog gedeeltelijk in mijn thuisland plaatsvindt. Om in Amsterdam de Europese top te mogen verwelkomen is uiteraard geweldig. Ik kijk er dan ook naar uit om het evenement op meerdere vlakken te supporten.'

Sneijder nam vorig jaar afscheid van Oranje na zijn 134ste interland tegen Peru. De 34-jarige middenvelder, die nog altijd actief is voor Al-Gharafa uit Qatar, weet zelf als geen ander wat het is om op een EK te spelen. Met het Nederlands elftal kwam Sneijder uit op de EK's van 2004 (halve finale), 2008 (kwartfinale) en 2012 (eerste ronde). In totaal speelde hij acht duels op die toernooien. 

Hoewel Amsterdam dus een van de twaalf speelsteden is van het EK van volgend jaar, is Oranje nog niet geplaatst voor de zestiende editie van de Europese eindronde. In maart start de kwalificatiereeks voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman met thuiswedstrijden tegen Wit-Rusland (21 maart in De Kuip) en Duitsland (24 maart in de Johan Cruijff Arena).

Sneijder: 'Ik hoop in de toekomst op zo'n Oranje-plein te staan'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.