Dit zijn alle tegenstanders van Oranje in de EK-kwalificatiereeks

Reacties

Het Nederlands elftal speelt in de kwalificatie voor het EK 2020 tegen Duitsland. De landen zijn na de Nations League-confrontaties bij de loting in Dublin opnieuw aan elkaar gekoppeld.

Dit zijn alle tegenstanders van Oranje in de EK-kwalificatiereeks

Duitsland zat in Pot 2 bij de loting en Oranje heeft dus op papier de sterkste tegenstander getroffen uit die categorie. Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland zijn de andere ploegen in Groep C. Het weerzien met de Wit-Russen is pikant voor Oranje. Het land eindigde als laatste in de WK-kwalificatiepoule waarin het voor Nederland op weg naar het eindtoernooi in Rusland ook misging. Wel werd er door Oranje toen twee keer gewonnen van Wit-Rusland.

In de Nations League was Oranje de Duitsers twee keer de baas. In Amsterdam werd met 3-0 gewonnen door goals van Virgil van Dijk, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. In Gelsenkirchen vocht het Nederlands elftal zich vervolgens naar een punt door via Quincy Promes en Van Dijk terug te komen tot 2-2. Daardoor plaatste de ploeg van Ronald Koeman zich voor de finaleronde van de Nations League.

De EK-kwalificatie wordt gespeeld tussen maart en november van 2019. De nummers één en twee plaatsen zich direct voor het EK. De laatste vier tickets worden vergeven in play-offs met de groepswinnaars van de Nations League.

Poule C
Nederland
Duitsland
Noord-Ierland
Estland
Wit-Rusland

Bekijk hieronder de volledige uitkomst van de loting.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI's Simon Zwartkruis bespreekt de loting voor de EK-kwalificatie.
In vogelvlucht door de poule van Oranje: Van Gaal verslikte zich in Estland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.