Slot ziet Feyenoord afgetroefd worden: 'Dit was wel een eye opener'

Reacties

Feyenoord heeft het trainingskamp in Oostenrijk zaterdag afgesloten met een 4-2 oefennederlaag tegen 1899 Hoffenheim. Trainer Arne Slot was met name ontevreden over het eerste uur van zijn ploeg.

Slot ziet Feyenoord afgetroefd worden: 'Dit was wel een eye opener'
© Pro Shots

'Vooral de eerste fase van de wedstrijd vond ik dat wij er niet klaar voor waren. Zij kwamen hier om een wedstrijd te winnen, wij kwamen om lekker te voetballen. Althans, zo leek het', zegt Slot na afloop in gesprek met VI over het oefenduel dat vier keer dertig minuten duurde.

'Toen wij door hadden dat zij toch wel met héél veel intensiteit speelden, stonden we ook al met 1-0 achter. Toen vond ik het heel teleurstellend om te zien dat er niet een klik in het team kwam: wacht even, nu moeten wij dus ook meer gas geven. Het werd meer klagen en zeuren dan dat we met elkaar de schouders eronder zetten. Als team kwamen we heel vaak te laat en áls we in de duels kwamen, werden die verloren. Als je dan tegen een heel goede tegenstander speelt, wordt dat afgestraft', weet Slot.

'Ik vond dat de intensiteit bij Hoffenheim vandaag heel hoog lag. Agressiviteit, allemaal grote, sterke en ervaren spelers, die in de Bundesliga ook van Bayern München kunnen winnen. Dat is een beetje het niveau dat we straks ook in de Champions League gaan tegenkomen. Dan is het heel mooi voor ons dat we deze wedstrijd vandaag gehad hebben. Dat zorgt ervoor dat als we maandag weer op het trainingsveld stappen, niemand denkt: we gaan eens even nonchalant een balletje rondtikken. De gemakzucht is na vandaag wel even ver te zoeken, denk ik. Dit was wel een eye opener.'

Was dat nodig? 'Nee hoor, want we hebben geweldig gewerkt de afgelopen weken', verzekert Slot. 'Er is enorm veel gedrevenheid in de groep. Dit is denk ik alleen maar goed om te ervaren. En ook niet erg na twee weken voorbereiding. Ik zou bijna zeggen, maar dat is een beetje een trainersopmerking: ik ben blij met deze wedstrijd. Omdat het ook wel wat lessen geeft. De tweede helft was het al veel beter. Het is ook wederom een bevestiging van waarom we zo graag aan de bovenkant nog een versterking willen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.