Feyenoord sluit trainingskamp in Oostenrijk af met nederlaag

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van het trainingskamp in Oostenrijk verloren. De ploeg van Arne Slot ging met 4-2 onderuit tegen TSG Hoffenheim.

Feyenoord speelde tegen Hoffenheim vier keer dertig minuten, bedoeld om zoveel mogelijk spelers ritme te geven. De start van Feyenoord was slecht, want al na een paar minuten kon Hoffenheim het openingsdoelpunt maken. David Háncko werkte de bal niet lekker weg en vervolgens profiteerde Pavel Kadeřábek.

Het lukte Feyenoord maar moeilijk om het Hoffenheim moeilijk te maken, al waren de Rotterdammers af en toe gevaarlijk via Mats Wieffer, die een kopkans miste. Voor rust rondde Andrej Kramaric af: 0-2.  In het tweede half uur veranderde er aan de score niets. Het zal Slot niet tot tevredenheid hebben gestemd dat zijn ploeg in het eerste uur amper tot kansen wist te komen.

In het tweede uur, waarin Slot een fonkelnieuw elftal opstelde, wist Feyenoord de boel wel recht te trekken. Kort nadat Danilo op de doelman van Hoffenheim stuitte, haalde Antoni Milambo de trekker over. En daarna scoorde Danilo zelf fraai. Feyenoord leek de wind in de zeilen te hebben en had de zaken een stuk beter voor elkaar dan in het eerste uur, maar de vreugde was van korte duur, omdat, toen de verdediging van Feyenoord even niet scherp was, Hoffenheim 2-3 maakte.

Feyenoord kreeg zaterdag in Oostenrijk een hoop lessen te leren, want waar de Rotterdammers niet efficiënt en scherp genoeg waren, waren de Duitsers dat wel. Vlak voor tijd besliste Hoffenheim de wedstrijd met de 4-2. Feyenoord speelt aankomende donderdag thuis tegen Villarreal en treft daarna Benfica.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Paixão, Minteh, Dilrosun

Opstelling Feyenoord tweede helft: Wellenreuther; Kasanwirjo, Beelen, Hendriks, Lopez; Milambo, Van den Belt, Bullaude; Jahanbakhsh, Danilo, Sauer