Slot vond chaos in het veld niet zo erg: 'Want Feyenoord lag op apegapen'

Feyenoord-trainer Arne Slot is uiteraard blij dat zijn ploeg donderdagavond afrekende met Slavia Praag, maar zag ook nog voldoende verbeterpunten.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
Slavia Praag

Feyenoord toonde donderdagavond twee gezichten. In de eerste helft waren de Rotterdammers oppermachtig, in de tweede helft hadden ze het wat zwaarder. Dat leverde uiteindelijk een 2-1 overwinning op. 'Of we twee Feyenoord'en hebben gezien? Ja, maar ook twee Slavia Praag'en. We hadden bij rust een grotere voorsprong moeten hebben. Dus uiteindelijk vond ik het een meer dan terechte overwinning', vond Slot. 'Want los van een paar oeh-ah-momenten zijn zij niet tot grote kansen gekomen.'

Over de tweede helft was Slot niet bepaald tevreden. 'Ik vond dat we veel te snel kozen voor de lange bal. Daar moesten we geduldiger zijn, lef bewaren.' Ook constateerde hij dat het spel in de slotfase veel stil lag, dat er af en toe chaos op het veld was, maar dat dat eigenlijk niet slecht was voor Feyenoord. 'We hadden het een fase vrij lastig, maar in die laatste tien à vijftien minuten zijn ze niet echt tot grote kansen gekomen. Het was voor ons prettig dat het spel niet te veel gespeeld werd, omdat wij redelijk op apegapen lagen.'

Al met al staat Feyenoord momenteel eerste in de poule met Slavia Praag, Maccabi Haifa en Union Berlin. Dat stemt bij Slot tot tevredenheid. 'In een poule met twee kampioenen en een Bundesliga-club is dat niet onaardig. Helaas zijn we nog maar twee wedstrijden onderweg, maar het is wel knap', sloot hij content af.

Ook linksback Tyrell Malacia zag dat Feyenoord na rust een stuk minder voor de dag kwam. 'In de eerste helft zette we goed druk, maar in de tweede helft ging de vermoeidheid spelen bij ons, en zij zetten wat hoger druk om iets te forceren. Het was een beetje tegenhouden. Maar de steun van de Feyenoord-supporters in onze rug geeft zó veel energie, dan kun je het nooit meer weggeven.'