Feyenoord trekt zege over de streep op heet avondje in De Kuip

Reacties

Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de tweede speelronde van de groepsfase van de Conference League. Slavia Praag werd donderdagavond verslagen in De Kuip, waar de Rotterdammers zichzelf konden verwijten dat niet meer afstand werd genomen van de Tsjechen.

Feyenoord trekt zege over de streep op heet avondje in De Kuip
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
Slavia Praag
Slavia Praag

Zoals de steun van het publiek Feyenoord zaterdagavond extra energie leek te geven in de zo hectische slotfase tegen NEC, dat met 5-3 verslagen werd door een knappe comeback, zo leek Het Legioen het elftal van trainer Arne Slot tegen Slavia Praag ook vooruit te stuwen. De coach had zijn ploeg maar op één plek gewijzigd voor de volgende Europese test. De herstelde Marcus Pedersen keerde ten koste van Lutsharel Geertruida terug in de basis. Slot koos voor de vertrouwde elf en die elf betaalden het vertrouwen van de trainer terug.

Guus Til was al vroeg dicht bij de 1-0 en stuitte nog op de Tsjechische goalie Ales Mandous. De volgende kans was voor Bryan Linssen, maar hij miste ook. De vroege mogelijkheden voor Feyenoord waren een voorbode voor wat komen ging. In de dertiende minuut werd de score geopend door Orkun Kökçü, die zijn tweede goal van het seizoen maakte door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied laag in de verre hoek te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Feyenoord bleef vervolgens naar voren jagen om snel verder afstand te nemen van de misschien wel grootste concurrent in de poule. Slavia Praag had in de eerste speelronde nog knap gewonnen van Union Berlin. Feyenoord had minder moeite met de Tsjechen en kwam in de 24ste minuut al op 2-0. Die goal viel uit een snelle omschakeling van de thuisploeg. Een voorzet van Tyrell Malacia eindigde bij de tweede paal bij Bryan Linssen en de spits kopte raak in de korte hoek. Linssen staat zo vroeg in het seizoen al op zeven treffers. De Rotterdammers lieten na in het restant van de eerste helft meer afstand te nemen van Slavia Praag. Met name Luis Sinisterra liet goede kansen liggen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Positief voor Feyenoord was dat het spelbeeld toen nog onveranderd bleef. Het was veelzeggend dat de bezoekers voor rust slechts tot één doelpoging kwamen. Slavia-coach Jindrich Trpisovsky wisselde halverwege al drie keer en dat harde ingrijpen maakte de Tsjechische topclub wel wat sterker. Justin Bijlow redde vroeg in de tweede helft nog bij een kans van Slavia Praag, maar was in de 63ste minuut kansloos toen de aansluitingstreffer viel. Tomás Holes, die ook voor Tsjechië scoorde in de achtste finale van het EK tegen Oranje, kopte raak uit een vrije trap van Petr Sevcik.

Slavia Praag putte vertrouwen uit dat doelpunt. Feyenoord kwam goed weg bij een kans voor Ivan Schranz, wiens poging van dichtbij geblokt werd door Malacia. De ploeg van Slot werd nog flink getest en bleef overeind, al kostte het veel kracht.

Door de overwinning in eigen huis is Feyenoord de nieuwe koploper in Groep E van de Conference League. Union Berlin en Slavia Praag zijn de belangrijkste concurrenten. Op 21 oktober wacht een thuiswedstrijd tegen de Bundesliga-subtopper, waar Sheraldo Becker en Rick van Drongelen onder contract staan.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
4
2
0
11-6
+5
14
2
Slavia Praag
6
2
2
2
8-7
+1
8
3
Union Berlin
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Maccabi Haifa
6
1
1
4
2-7
-5
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.