Slot vertelt waar hij 'zeer teleurgesteld' over is na moeizame zege Feyenoord

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot is blij met de overwinnig van zijn ploeg op bezoek bij PEC Zwolle zondagmiddag. De oefenmeester baalde wel van het eerste kwartier van zijn elftal.

Slot vertelt waar hij 'zeer teleurgesteld' over is na moeizame zege Feyenoord
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

'Een ongebruikelijke overwinning', noemde Slot de zege van zijn ploeg in Zwolle in gesprek met ESPN. 'Omdat we matig tot slecht speelden, maar toch in staat waren om te winnen', legde de Feyenoord-coach uit. Slot was blij met de uitslag, maar toonde zich achteraf ook kritisch. Met name over de openingsfase, waarin zijn ploeg het overwicht niet wist om te zetten in de score.

'Ik ben zeer teleurgesteld over het eerste kwartier. Er lag er zó veel ruimte en we sneden er een aantal keer zó makkelijk doorheen... Het gif dat we de laatste tien minuten hadden om de 2-2 te voorkomen, hadden we toen moeten hebben om zelf te scoren. Je moet meer venijn hebben om de ruimtes aan te vallen en het verschil te maken', vindt Slot.

'Het eerste kwartier had ik het gevoel dat ze speelden met het idee: als we hem nu niet maken, zal hij straks wel vallen. Maar dat gevoel moet je niet hebben, want er kan altijd iets in een wedstrijd gebeuren, waardoor het wedstrijdverloop kan omdraaien, zoals tegen AZ bijvoorbeeld gebeurde met die penalty. Als je beter bent, moet je dat omzetten in een goal. Dat doen we dit seizoen te weinig', aldus Slot.

'Na dat eerste kwartier ging PEC wisselen en gingen ze behoorlijk compact spelen. Het was voor ons in de tweede helft nodig om te wisselen, want de dynamiek moest veranderen. Dat hebben we gedaan door ook het systeem aan te passen. Op een vrij gelukkige manier maakten we de 1-1, waarna Cyriel Dessers op prachtige wijze ook nog de winnende goal maakte', blikt de Feyenoord-coach terug.

Slot wond zich langs de lijn ook behoorlijk op over de arbitrage. Met name na de beslissing van scheidsrechter Martin van den Kerkhof om geen rood te geven aan Maikel van der Werff. De coach van de Rotterdammers wilde er achteraf geen enkel woord meer aan vuil maken. 'Tijdens de wedstrijd vond ik er wel iets van', reageerde hij met een grijns. 'Maar nu ga ik er echt helemaal niets meer over zeggen.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.