Slot verre van tevreden: 'Het moet beter als we hier willen blijven staan'

Arne Slot is verre van tevreden over wat Feyenoord donderdagavond heeft laten zien tegen SC Cambuur (1-0). De trainer benadrukte na afloop dat het veel beter moet, willen de Rotterdammers bovenin de Eredivisie blijven meedoen. 'Morgenochtend ben ik blij als ik naar de ranglijst kijk, maar vandaag zeker niet over het spel wat ik gezien heb.'

Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Feyenoord kwam donderdagavond in punten gelijk met koploper PSV door de benauwde overwinning op Cambuur, maar voor Slot was dat na afloop absoluut geen reden tot blijdschap. 'Ik vind dat je als Feyenoord in staat moet zijn om tegen Cambuur, dat niet in zijn beste fase zit, tot veel meer kansen te komen. En dat is niet gelukt', zei de coach op de persconferentie. 'Ik heb wel eens geklaagd dat we vergeten de wedstrijd te winnen als we beter zijn, laat staan als we een keer minder zijn. Ik vond het vandaag zeker geen goede wedstrijd, laat dan het positieve zijn dat we hebben gewonnen.'

Opnieuw liet Feyenoord na de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, tot ergernis van Slot. 'We zitten niet in de fase dat we aan ons doelsaldo kunnen werken, want in elke wedstrijd maken we niet snel genoeg het verschil. Het is niet zo dat we het moeilijk hebben, maar het is ook niet zo dat je na zestig minuten naast je collega's gaat zitten en met je benen over elkaar gaat kijken of het 3-0, 4-0, 5-0 of 6-0 wordt. Nee, het is constant alert zijn met elkaar om de overwinning over de streep te trekken, vervolgde Slot zijn kritische betoog. 'Van tevredenheid is bij mij in de verste verte geen sprake.'

Slot erkende dat de uitvoering hem dwars zat. 'Ja, want als wij goed spelen en we in de laatste minuut per ongeluk nog een cornerballetje tegenkrijgen, is men vaak rij negatief. Dan denk ik dat we in ieder geval een basis hebben om beter te spelen. Het is ontzettend mooi dat we nu medekoploper zijn, maar ik heb direct na de wedstrijd meteen gezegd dat het beter moet als we hier willen blijven staan. Want laten we eerlijk zijn: als Breij in de 88ste minuut die bal binnenkopt, is het 1-1. Dan kun je wel naar kansen wijzen die in je voordeel zijn, maar mag dat ook als je thuis speelt tegen Cambuur?'