Slot reageert op transferperikelen rond Aursnes en Zerrouki

Reacties

Arne Slot probeert zich in de aanloop naar de competitiestart met Feyenoord zoveel mogelijk af te sluiten van transferverhalen. De coach van de Rotterdammers werd vrijdag op weg naar Vitesse-uit gevraagd naar de toekomst van Fredrik Aursnes en Ramiz Zerrouki.

Slot reageert op transferperikelen rond Aursnes en Zerrouki
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 5
Feyenoord
Feyenoord

Slot kon tijdens zijn persconferentie niet om het onderwerp Zerrouki heen. De 24-jarige middenvelder van FC Twente vertelde donderdagavond na de Conference League-wedstrijd tegen Cukaricki te hopen op een transfer naar Feyenoord. Eerder werd al bekend dat de topclub zich in Enschede heeft gemeld voor Zerrouki.

Slot over die situatie: 'Ik heb dat interview en de wedstrijd van FC Twente meegekregen. Ik vind het vanuit mijn functie bijzonder ongepast om iets te zeggen over een speler die niet van ons is. Ik ben blij dat we weer beginnen, dat het nieuwe seizoen gaat starten. Tot 1 september zal het ook over andere spelers gaan. Ik probeer daar zo min mogelijk relevante antwoorden op te geven. Onze focus is volledig bij Vitesse.'

Zerrouki wordt in De Kuip mogelijk de vervanger van Aursnes. De 26-jarige Noor wordt begeerd door Benfica, maar van een akkoord met de Portugezen is nog geen sprake. De middenvelder is voorlopig gewoon nog speler van Feyenoord. 'Hij heeft vandaag meegetraind en zat bij de basis', vertelde Slot twee dagen voor de eerste competitiewedstrijd.

Hij ging verder over zijn sterkhouder: 'Of ik rekening houd met een vertrek? Dat is een zwaar begrip. Tot 1 september zullen spelers in de belangstelling van andere clubs staan. Ik ben daar helemaal niet mee bezig. Ik ben volledig gefocust op het team, net als de jongens. Dat is voor mij het belangrijkste. Tot 1 september zal er onrust zijn en daar proberen wij ons van af te schermen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.