Slot positief verrast door Feyenoord: 'Ontzettend mooi om te zien'

Arne Slot is uitermate tevreden over het spel dat Feyenoord donderdagavond op de mat heeft gelegd in het Europa League-duel met FC Midtjylland (2-2). De manier waarop de twee tegengoals vielen, vond de trainer van de Rotterdammers wel vervelend.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
FC Midtjylland

Feyenoord kwam net als vorige week in Denemarken niet verder dan een 2-2 gelijkspel, maar dit keer was het volgens Slot een totaal andere wedstrijd. 'Wij waren vandaag de betere ploeg', constateerde de trainer bij ESPN. 'Vandaar dat Midtjylland er in de tweede helft waarschijnlijk alles aan deed om de bal wat minder in het spel te hebben. Maar afgezet tegen wat wij vorige week hebben laten zien, is het voor mij als trainer ontzettend mooi om te zien dat we in een week tijd dingen zoveel beter voor elkaar kunnen hebben dan een week geleden.'

Slot vertelde vervolgens op welke punten hij zijn ploeg vooruitgang zag boeken. 'We waren veel vaker in staat om in de opbouw de back vrij te spelen, we gingen veel vaker diep, daar kwam ook een goal uit, en we zetten veel beter druk. Vooraf hoopte ik dat de wedstrijd zich meer op hun helft zou afspelen, dat is volledig uitkomen. We hebben ontzettend veel dingen goed gedaan, we hadden het verdiend om te winnen. Maar we moeten, hoe vervelend ook, leven met twee keer een 2-2 gelijkspel.'

Slot was vooral onder de indruk van de eerste tien minuten na rust: 'Ik vond dat we echt ontzettend goed uit de kleedkamer kwamen. Het was wachten op de 3-1. Dan is het ontzettend sneu als de scheidsrechter besluit te fluiten voor een vrije trap, als Orkun (Kökçü) de bal speelt en er daarbij misschien een beetje contact is. Maar een vrije trap op veertig meter van je goal hoeft nog geen tegengoal op te leveren. Als je de tegengoals analyseert, maakt het dat voor ons een beetje vervelend: een schot van grote afstand en een vrije trap die op het oog niet heel gevaarlijk leek.'

'We hebben vandaag goed gespeeld, dan is het vervelend als je daarvoor niet wordt beloond met een overwinning. Zeker omdat je in een groep zit waarin veel ploegen punten halen', vervolgde Slot, die beaamde dat Feyenoord er desondanks nog lang niet is. 'Je bent altijd op zoek of er dingen beter kunnen. We gaan nog een hoop dingen tegenkomen en perfectioneren, om elke week te kunnen spelen zoals vandaag. Want ik denk dat het publiek voor de zoveelste Europese avond op rij weer enorm genoten heeft.'

Timber
Quinten Timber droeg daar met zijn gelijkmaker in de eerste helft zeker aan bij. De 21-jarige middenvelder beaamde dat hij er baat bij heeft dat Lutsharel Geertruida nu als controleur op het middenveld speelt. 'Nu we Lutsharel achter ons hebben, kunnen Orkun (Kökçu, red.) en ik meer aanvallen, kunnen we weer loopacties in de diepte doen', aldus Timber, die vlak voor rust hard werd geraakt op zijn enkel. 'Ik ben drie keer geraakt op die plek in een week, dus het deed wel pijn. Maar ik ga er alles aan doen om zondag fit te zijn.'