Slot: 'Niet vaak zo rustig op de bank gezeten als Feyenoord-trainer'

Arne Slot is erg tevreden over het dominante spel van Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Met name de 2-0 van Calvin Stengs maakte hem blij. De aanvallende middenvelder plukte de vruchten van het vaker gaan lopen.

Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Go Ahead Eagles

Stengs maakte in de 56ste minuut de 2-0 door op het juiste moment op de juiste plek op te duiken in het strafschopgebied. Na een goede sprint liep hij de bal uit een perfecte voorzet van Quilindschy Hartman zo binnen. 'Dat is een gevolg van het wél maken van die loopacties, van het gretig zijn in de zestien', zei Slot bij ESPN over het hogere rendement van de aanwinst, die tegen Go Ahead (3-1) weer direct betrokken was bij twee goals. De loopactie van Stengs deed Slot denken aan een voormalige pupil van hem, die zowel bij AZ als Feyenoord onder zijn leiding floreerde als aanvallende middenvelder. 'De goal die hij maakt is geen Stengs-achtige goal, dat is een Guus Til-achtige goal.'

Feyenoord was er tegen Go Ahead eens niet in geslaagd om de score vroeg te openen. Toch was Slot geen moment ongeduldig geworden. 'Kijk je naar de uitvoering, dan denk ik niet dat ik als Feyenoord-trainer vaak zo rustig op de bank heb gezeten. We hebben negentig minuten de totale controle gehad en waren continu dominant. Het is de tegenstander amper gelukt om op onze helft te komen. Het was geen kansenfestijn in de eerste helft, maar ik heb wel veel mooie combinaties gezien. In de tweede helft ging het sneller bij ons omdat de tegenstander vermoeid was geraakt van het achter de bal aan lopen', aldus de tacticus.

Slot vertelde dat hij met het oog op de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League liever Ayase Ueda wat meer minuten had gegund. Hij vond het richting Santiago Giménez echter geen goed signaal om de Japanner eerder binnen de lijnen te brengen. Nu wisselde Slot pas in de 78ste minuut, direct nadat Giménez de 3-0 had gemaakt. 'Hij speelde goed en had zijn goal nog niet gemaakt. Een spits heeft er ook behoefte aan dat ik hem niet direct wissel als hij eens niet scoort. Hij heeft zo'n geweldig trackrecord. Dan moet ik hem er niet meteen uithalen, dat is niet fijn voor een spits. Toen Santi scoorde, kon ik wel aan Atlético denken', verklaarde hij zijn wissel. Slot wilde nog niets kwijt over het wel of niet laten starten van Ueda tegen Atlético. Giménez is geschorst voor de Champions League-wedstrijd in Madrid.