Slot neemt begrip competitievervalsing in de mond na gestaakte Klassieker

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft begrip voor het besluit van de arbitrage en KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord na 55 minuten te staken, maar vindt ongeacht de uitkomst van de afwikkelingen van De Klassieker dat het competitievervalsing is.

Slot neemt begrip competitievervalsing in de mond na gestaakte Klassieker
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Slot legde dit na de wedstrijd uit bij ESPN. 'Er zijn drie opties. Doorspelen met publiek, wat mij geen reële optie lijkt. We kunnen doorspelen zonder publiek en anders is het een overwinning voor ons. In alle gevallen is het competitievervalsing', stelt Slot.

Hij legt uit waarom hij dit vindt. 'Ajax speelde afgelopen donderdag, wij afgelopen dinsdag. Ze hadden het niet alleen mentaal gezien moeilijk, maar fysiek gezien zou hun mindere fase ook aanbreken', doelt Slot op het feit dat Ajax vermoeider zou raken en dat Feyenoord eventueel verder uit zou kunnen lopen in het restant van de wedstrijd. Dat voordeel raakt Feyenoord kwijt als er niet of later gespeeld wordt. Slot: 'Nu is het de grote vraag wat de KNVB gaat doen om dit tot het minimum te beperken.'

Uiteindelijk baalt Slot. 'Je hebt een onvoldaan gevoel. Je staat met 0-3 voor, maar het gevoel van een overwinning heb je niet. Er moet nog een half uur gespeeld worden en je weet niet wat daarmee gaat gebeuren. Er zijn heel veel manieren te benoemen waardoor het voor ons een nadeel is dat de wedstrijd gestaakt is, waarbij ik wel begrip heb voor de keuze van de arbitrage', sluit Slot af na een bewogen zondagmiddag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.