Slot moet puzzelen bij AZ: 'Een mooie uitdaging, geen excuus'

Reacties

AZ bereikte donderdag dankzij een heroïsche slotfase tegen Partizan Belgrado de knock-outfase van de Europa League en hervat de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Voor dit duel, maar ook in de wedstrijden daarna, moet Arne Slot een defensieve puzzel oplossen.

Slot moet puzzelen bij AZ: 'Een mooie uitdaging, geen excuus'
© Pro Shots

Ron Vlaar is al een tijdje uit de roulatie en nu is ook Pantelis Hatzidiakos in de ziekenboeg terechtgekomen. De Griek werd donderdag in de tweede helft per brancard van het veld gedragen en komt in het restant van dit seizoen niet meer in actie. Dat betekent dat Slot zijn twee rechter centrale verdedigers moet missen.

'Dat wordt een mooie uitdaging', stelt Slot op de website van zijn werkgever. 'We hebben echter te veel kwaliteit in de selectie om dit als een excuus te gaan gebruiken. Wanneer Vlaar weer inzetbaar is? Alles dat hij vóór de winterstop nog meepakt, is meegenomen.'

Slot denkt te weten wat hij zondag kan verwachten van VVV. 'Jay Driessen, de nieuwe hoofdtrainer, is de voormalige assistent van Maurice Steijn, die lang aan het roer stond. Ze spelen nu ook weer hetzelfde als in die tijd: man-op-man over het hele veld en meer lange ballen op de spits. Hiervoor werd juist meer voor 'verdedigen in de zone' en een 'verzorgde opbouw' gekozen.'

AZ is na veertien speelronden de belangrijkste achtervolger van koploper Ajax. Het verschil tussen de twee ploegen uit Noord-Holland bedraagt zes punten. Over twee weken, op zondag 15 december, staat AZ - Ajax op het programma.

Analyse: waarom AZ en Ajax meer tiki-taka spelen dan Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.