Slot kent opgave Feyenoord: 'Alles bij elkaar zeven nieuwe spelers nodig'

Reacties

Volgens Feyenoord-trainer Arne Slot is er in Rotterdam nog heel wat werk aan de winkel op transfergebied. En dat komt niet alleen door de vertrekkende steunpilaren van vorig seizoen.

Slot kent opgave Feyenoord: 'Alles bij elkaar zeven nieuwe spelers nodig'
© Pro Shots

Tyrell Malacia maakte een droomtransfer naar Manchester United. Reiss Nelson, Cyriel Dessers en Bryan Linssen vertrokken na het successeizoen, waarin Feyenoord de finale van de Conference League haalde. Guus Til koos voor het verhaal van PSV en Luis Sinisterra staat aan de vooravond van een transferklapper, Leeds United wil circa 25 miljoen euro voor hem betalen. Spits Danilo (transfervrij van Ajax), Mats Wieffer (5,5 ton, Excelsior) en Mohamed Taabouni (transfervrij, AZ) zijn tot nu toe de enige nieuwe spelers.

In een uitgebreid verhaal in de nieuwe VI en op VI PRO stelt Slot dat er werk aan de winkel is. Behalve Malacia is met Ramon Hendriks ook de tweede linksback van vorig seizoen niet inzetbaar. Bovendien ging Feyenoord niet langer door met Philippe Sandler, de stand-in voor centrumverdedigers Marcos Senesi en Gernot Trauner. Daarbij is Danilo nog steeds de enige spits.

Boven op die ontwikkelingen kwam een pijnlijke nederlaag in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. FC Kopenhagen was met liefst 0-7 te sterk. 'Natuurlijk is die 0-7 geen afspiegeling van wat Feyenoord is. Met alle spelers die terugkomen kunnen we een heel ander niveau laten zien. Maar we hebben niet voor niets voor deze wedstrijd de conclusie getrokken dat, ook als alle basisspelers zouden blijven, we in de breedte meer nodig hebben dan dit. De realiteit is dat Onder-18 vorig jaar vierde of vijfde is geworden en het ons Onder-21 elftal niet lukte te winnen van de nummers twintig tot dertig van Almere City, een club uit de Keuken Kampioen Divisie. Uit deze groep putten we en dan mag je ze niet verwijten dat ze tekortkomen tegen de Deense kampioen die verder is in de voorbereiding dan wij.'

‘Ik denk dat we alles bij elkaar wel zeven nieuwe spelers nodig hebben', rekent de Feyenoord-coach daarom voor.

Lees op VI PRO en in de nieuwe VI het hele verhaal, daarin gaat Slot uitgebreid in op het duel met Kopenhagen, de transferperikelen in Rotterdam en de gevolgen voor het huidige seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.