Slot is niet met revanche bezig tegen AS Roma en geniet van Dybala

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot kent geen revanchegevoelens voor het weerzien met AS Roma. De Italianen bezorgden Slot en zijn elftal in de afgelopen twee seizoenen twee keer een forse Europese kater.

Slot is niet met revanche bezig tegen AS Roma en geniet van Dybala
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Feyenoord won onder Slot één van de drie duels met Roma, toen nog getraind door José Mourinho. Vorig seizoen zegevierden de Rotterdammers in het heenduel van de kwartfinales van de Europa League (1-0), maar in Stadio Olimpico verloor Feyenoord na een verlenging (4-1). Twee seizoenen geleden verloor Slot de Conference League-finale in Tirana van Roma.

Verschillen
Slot is niet bezig met revanche, aan de vooravond van de eerste ontmoeting met Roma in de tussenronde van de Europa League. 'Dat zijn niet de woorden die ik gebruik. Als ik met je het elftal door ga lopen en zie wie er vorig seizoen op het veld stonden, gaan we schrikken hoe weinig overeenkomsten er zijn', zei Slot op de persconferentie van woensdag.

'Doordat we meerdere basisspelers zijn verloren afgelopen zomer, maar ook doordat er een aantal zieken en geblesseerden zijn. Ik wil niet het woord revanche gebruiken. Als ik voor de derde keer thuis tegen PSV speel, vind ik het wel lekker als we een keer winnen. Dat is nu ook zo, maar dit is de tussenronde. Als we tegen een willekeurige ander ploeg zouden spelen, wilde ik ook winnen. Ze hebben ook niet meer dezelfde trainer, dat is ook een klein verschil. Dat je niet drie keer van dezelfde trainer verliest', aldus Slot over het vertrek van Mourinho, die is vervangen door Daniel De Rossi.

'Onder De Rossi spelen dezelfde spelers bij Roma. Ze hebben allemaal veel individuele kwaliteit. Dybala blijft echt een genot om naar te kijken. Een speler waarvoor ik naar het stadion ga. Waarvan ik geniet als ik naar ze kijk, als ik niet tegen ze speel. Net als Antoine Griezmann. Hoe kort je er ook op zit en hoe je de passlijnen ook afschermt, als ze er zin in hebben, is het ongelofelijk moeilijk om dat soort spelers uit te schakelen. Dat hebben we gezien tegen Atlético Madrid.'

Giménez
Slot moet Lutsharel Geertruida waarschijnlijk missen tegen Roma. Santiago Giménez is een twijfelgeval. 'Santi heeft zijn laatste test vandaag. Daarna moeten we kijken of hij klaar is of hij morgen spelen. Na een week zonder trainen moeten we bepalen of het genoeg is om te starten. We hebben een zwaar seizoen, hebben veel blessures, dus moeten een slimme keuze maken. Het seizoen is morgen niet klaar', besluit Slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.