Slot gooit Ueda in het diepe in Madrid

Reacties

Ayase Ueda start woensdagavond bij Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. Trainer Arne Slot doet aan de vooravond van het tweede groepsduel in de Champions League niet geheimzinnig over het vervangen van Santiago Giménez.

Slot gooit Ueda in het diepe in Madrid
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Giménez is nog geschorst voor het tweede groepsduel, zoals hij er ook niet bij kon zijn in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Celtic. Tegen de Schotten kon Slot ook geen beroep doen op de toen geblesseerde Ueda. Dat is nu anders. 'Het is de vraag hoe hij met de intensiteit zal omgaan. Daar kunnen we alleen achter komen als we hem opstellen en dat gaan we ook doen', aldus Slot tijdens zijn persconferentie over de keuze voor Ueda als spits.

In zijn antwoord liet de Feyenoord-trainer duidelijk doorklinken dat het gebrek aan wedstrijdritme een zorgenpunt is bij de Japanner. De van Cercle Brugge overgekomen aanvaller heeft nog maar iets meer dan honderd speelminuten achter de rug in officiële wedstrijden van Feyenoord. 'We hebben in de voorbije maanden kunnen zien dat we achter Giménez ook een heel goede spits hebben. Dat hebben we op het trainingsveld gezien en af en toe in wedstrijden', aldus Slot.

De coach reageerde lachend op de vraag wat hij van Ueda verwacht: 'Dat hij een goal maakt.' Daarna kwam het serieuze antwoord: 'Wat je vooral verwacht, is dat hij er zonder bal alles aan doet om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Uiteraard zullen we hem vertellen waar ruimtes liggen waar hij van kan profiteren. Ik hoop net als bij de andere spelers dat hij zichzelf kan zijn. Dat klinkt makkelijker dan het is, want je hebt ook gewoon met de weerstand te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.