Slot geniet van zeldzaamheid en bespreekt zijn spitsen

Reacties

Meermaals stond Feyenoord-trainer Arne Slot na een wedstrijd te vertellen hoe goed zijn ploeg had gespeeld, zonder te winnen. Zondag was het andersom. De landskampioen maakte bij AZ amper indruk, maar gaat wel met drie punten terug naar Rotterdam. Slot vindt dat, voor een keertje, niet zo erg.

Slot geniet van zeldzaamheid en bespreekt zijn spitsen
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 1
Feyenoord
Feyenoord

'Normaal hebben we een goede uitvoering en niet altijd het resultaat, vandaag was het andersom. Al houden we ook voor de derde wedstrijd op rij de nul. Dan heb je altijd kans. Na rust speelden we veel op onze helft, maar veel dreigende situaties waren er niet. Daar was ik ook wel een keer naar op zoek, prettig om een wedstrijd te winnen met een goal uit een standaardsituatie', aldus Slot op de persconferentie.

Veelbesproken man in Alkmaar: Santiago Giménez. De Mexicaan speelde geen gelukkige wedstrijd en werd gewisseld. Slot: 'Het was vandaag een andere Santiago. In de vorige wedstrijden bracht het team hem vaak in kansrijke positie, maar scoorde hij niet. Nu werd hij ook niet bereikt. Ik heb hem het voorbeeld van Mats Wieffer aangehaald, die zichzelf met een amateur vergeleek na de eerste wedstrijd. Dat achtervolgde hem nog maanden, terwijl hij daarna juist weer goed was.'

Giménez' concurrent in de spits, Ayase Ueda, is in elk geval weer in Rotterdam na de uitschakeling op de Azië Cup. 'Hij is weer terug. Maandag sluit hij aan op het trainingsveld, woensdag zit hij bij de selectie. Als hij niet geblesseerd raakt, tenminste', vertelde Slot, vooruitblikkend op de wedstrijd van woensdag. Die is opnieuw tegen AZ, dan in eigen huis en om de beker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.