Slot geeft update over Bijlow, Trauner en Kökçü

Reacties

Arne Slot maakt zich geen grote zorgen over de blessuregevallen bij Feyenoord. De coach vertelde na de overwinning op Fortuna Sittard meer over de klachten bij Orkun Kökçü en Gernot Trauner. Ook ging hij op de situatie van Justin Bijlow, die kampt met coronanaweeën.

Slot geeft update over Bijlow, Trauner en Kökçü
© Pro Shots

Bijlow
Bijlow was een twijfelgeval voor het duel met Fortuna (5-0) en stond uiteindelijk tegen de Limburgers niet onder de lat. Volgens Slot was het nog te vroeg voor de rentree van de goalie, die op 21 november voor het laatst in actie kwam. Hij werd in de week daarna positief getest op het coronavirus. 'Justin heeft natuurlijk gisteren voor het eerst getraind. We vonden het te vroeg om hem nu op te stellen, daar had hij nog teveel klachten voor. Richting donderdag zal dat beter zijn. Of hij dan gaat spelen, is een tweede', aldus Slot tijdens zijn persconferentie.

Trauner
Slot zal donderdag in de Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa, waarin voor het al voor de knock-outfase geplaatste Feyenoord weinig meer op het spel staat, waarschijnlijk sowieso geen beroep doen op Gernot Trauner. De centrumverdediger ontbrak tegen Fortuna vanwege bovenbeenklachten. Slot: 'Met Gernot denk ik niet dat ik risico ga nemen. Hij viel gisteren tijdens de laatste training uit, omdat hij nog teveel last had van de wedstrijd van afgelopen woensdag.'

Kökçü
Kökçü viel zondag in de eerste helft al geblesseerd uit. De schade bij de middenvelder lijkt niet groot, zei Slot. 'Ik verwacht dat het meevalt. Hij kreeg een tik tegen zijn kuit en had daarna veel moeite met lopen. Hij kwam er niet doorheen en we moesten hem wisselen. Dat was jammer, want hij zat goed in de wedstrijd. Gelukkig hebben we verder geen schade opgelopen en hebben we prima doorgespeeld met zijn vervanger', aldus de Feyenoord-coach, die Alireza Jahanbakhsh had laten invallen voor Kökçü.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.