Slot gaat in op afwezigheid Hartman en basisrentree Trauner

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot is donderdagavond voor de aftrap van het Europa League-duel met Shakhtar Donetsk ingegaan op de afwezigheid van Quilindschy Hartman. De linksback ontbreekt in de return tegen de Oekraïners omdat hij ziek is.

Slot gaat in op afwezigheid Hartman en basisrentree Trauner
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
7 - 1
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Hartman trainde woensdag nog gewoon mee met Feyenoord, maar voelde zich vanochtend niet lekker. 'Hij gaf bij het ontbijt aan dat hij gisteravond al een beetje warm/koud was. Hij had wel redelijk tot goed geslapen. Toen hebben we gezegd: "Ga dan nu zo snel mogelijk naar bed, laten we vanmiddag kijken hoe je je voelt." En het was bij de lunch al duidelijk, toen ik naar z'n kamer ging, dat hij zich alleen maar minder voelde. Dan ga je ook niet op de bank zitten, dan ga je gelijk naar huis', zei Slot tegenover Veronica. Dat Ajax komende zondag de tegenstander is in De Klassieker, speelde daarin niet mee. 'Nee, als een speler ziek is, kan hij niet spelen.

Ook voor de rest van zijn opstelling heeft Slot geen rekening gehouden met De Klassieker. 'We hebben de opstelling gekozen waarmee wij denken dat we de grootste kans op winnen hebben, daar is zondag op geen enkele manier in mee gewogen.' En dat is dus met Gernot Trauner. 'Het zou heel fijn zijn als hij weer echt onderdeel van de groep is, dat hij weer wedstrijdfit is. Hij viel vorige week uitstekend in tijdens het laatste half uur, dus wij denken dat dit voor hem een uitstekend moment is om te starten. Ook omdat Geertruida vorige week in het laatste half uur heel dreigend was.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Q. Hartman
Meer over Q. Hartman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.