Slot gaat in op absentie Bijlow bij Oranje: 'Ontzettend jammer'

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft vrijdagmiddag op zijn persconferentie in aanloop naar de topper tegen PSV gereageerd op het ontbreken van Justin Bijlow in de selectie van het Nederlands elftal. De 24-jarige Rotterdammer, tot voor kort nog eerste keeper van Oranje, hoort nu niet tot de vier keepers in het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal.

Slot gaat in op absentie Bijlow bij Oranje: 'Ontzettend jammer'
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 3
Feyenoord
Feyenoord

'Het is een teleurstelling dat er geen Feyenoorder bij zit, dat is helder', reageerde Slot desgevraagd tijdens zijn persmoment. 'Ik vind het voor Justin ook ontzettend jammer, dat spreekt voor zich, denk ik. Maar goed, ik ben niet verantwoordelijk voor het selectiebeleid van het Nederlands elftal. Ik kan alleen aangeven hoe ik dit seizoen naar Justin gekeken heb', benadrukte Slot.

'Ik denk dat hij in de voorbereiding niet zijn beste wedstrijden heeft gespeeld. Maar daar is volgens mij ook gelijk een héél duidelijke verklaring voor, als je ziet dat wij in de voorbereiding soms met middenvelders achterin speelden. Dat was een gekunstelde achterhoede, die hem ook geen enkele rust gaf', legt Slot uit.

Maar sinds de start van het seizoen hebben we acht wedstrijden gespeeld, waarin hij vijf keer de nul heeft gehouden. Ik kan me één moment herinneren waarvan ik denk: dat is een bal die Justin tegen had kunnen houden. Dat was de tweede goal van Lazio. Maar daarna heb ik hem nog een aantal fantastische reddingen zien maken. Ik beoordeel Justin op basis van wat ik zie. Ik ben tevreden over hoe hij het de afgelopen acht wedstrijden gedaan heeft', verzekert Slot.

'Maar ik vind het niet in het belang van Justin om nu te gaan spreken over de verhouding ten opzichte van de andere keepers. Wat ik daarvan vind, is niet relevant. We hebben een bondscoach om die keuzes te maken. Áls hij vindt dat Justin niet bij de beste vier hoort, dan is het aan Justin om nóg beter te gaan presteren', zei Slot.

Hij stak zijn doelman een hart onder de riem. 'Zijn trainer bij Feyenoord is tevreden over hoe hij het doet, dat is voor Justin denk ik relevant, maar ik denk ook dat hij heel graag zou zien dat de bondscoach hem zou selecteren. Blijkbaar kijkt die er anders naar. Maar die heeft ook andere keuzes dan ik. Voor mij is hij bij Feyenoord de absolute nummer één.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.