Noppert, Pasveer en Taylor in definitieve selectie Oranje

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag zijn definitieve selectie voor de duels met Polen en België bekendgemaakt. Onder anderen Andries Noppert, Remko Pasveer en Kenneth Taylor hebben de schifting ten opzichte van de voorselectie overleefd.

Noppert, Pasveer en Taylor in definitieve selectie Oranje
© Pro Shots

Voor bovenstaand drietal is het de eerste keer dat ze in de definitieve lijst zitten. Opvallend is de afwezigheid van Justin Bijlow, die bij de start van Van Gaal nog de eerste keuze was onder de lat. Op het middenveld krijgt Kenneth Taylor de voorkeur boven onder anderen Ryan Gravenberch, Jordy Clasie en Joey Veerman. Ajax is met acht spelers de hofleverancier van de 25-koppige selectie.

Van Gaal geeft bij OnsOranje uitleg over zijn keuzes: 'We hebben een aantal nieuwe spelers in de selectie opgenomen. Voor ons is dit de laatste mogelijkheid de jongens aan het werk te zien, voor we onze WK-selectie bekend moeten maken. Zoals ik al vaker heb gezegd is de voorbereidingstijd voor dit WK extreem kort, dus ik moet alle beschikbare tijd goed benutten. Na dit trainingskamp komen we pas op 14 november weer bij elkaar, een week voordat we onze eerste wedstrijd op het WK spelen.'

Donderdag 22 september speelt Oranje in Warschau tegen Polen, drie dagen later wacht in de uitverkochte Johan Cruijff Arena een confrontatie met België, als slotduel van Groep D in de Nations League. Op 21 november begint het Nederlands elftal aan het WK met een wedstrijd tegen Senegal.

Selectie per linie

Doelmannen: Jasper Cillessen, Mark Flekken, Andries Noppert, Remko Pasveer.

Defensie: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Tyrell Malacia, Bruno Martins Indi, Devyne Rensch, Jurriën Timber, Stefan de Vrij.

Middenveld: Steven Berghuis, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Kenneth Taylor.

Voorhoede: Steven Bergwijn, Cody Gakpo, Vincent Janssen, Memphis Depay, Wout Weghorst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Do 22 sep. 2022

Zo 25 sep. 2022

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.