Slot en Wieffer op hun hoede voor Memphis: 'Voor ons is het vervelend'

Reacties

Arne Slot en Mats Wieffer beseffen dat Atlético Madrid er door de terugkeer van Memphis Depay nog een extra wapen bij heeft. Dat terwijl trainer Diego Simeone toch al over een aantal aanvallers van topkwaliteit beschikt, bleek wel in het heenduel in Madrid.

Slot en Wieffer op hun hoede voor Memphis: 'Voor ons is het vervelend'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 3
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Memphis ontbrak toen door een blessure, maar is er dinsdagavond weer bij als Feyenoord voor de tweede keer tegenover Atlético staat in de Champions League. De 29-jarige international lijkt zich te mogen opmaken voor een rol als invaller. 'Als hij fit is, voegt hij goals toe, hij is ook een goed aanspeelpunt. Voor ons is het minder dat hij erbij is, maar voor hen lekker', zei Wieffer tijdens de persconferentie.

Slot ziet dat Atlético er door de rentree van Memphis er alleen maar sterker op wordt. 'Sommige trainers zullen zeggen: ik wil tegen de beste spelers spelen. Ik had het niet erg gevonden als Atlético 25 geblesseerde spelers had gehad, want ik wil graag winnen. Voor ons is het vervelend dat ze zo'n goede invaller hebben, maar anders hadden ze Correa gehad. Ze hebben zoveel goede spelers. Daar heb je mee te dealen als je door wilt komen.'

Griezmann
De kwaliteit van de voorhoede ondervond Feyenoord in Madrid al aan den lijve, toen het met 3-2 verloor door twee goals van Álvaro Morata en een van Antoine Griezmann. Wieffer vindt de Fransman vooral een meester in het positie kiezen. 'Hij trekt je naar de zijkant. Dat is vervelend om tegen te spelen. Als je net te laat bent, slaat hij toe. Dat is een grote kwaliteit van hem. Hij is een van de betere spelers van Atlético', zei Wieffer maandagmiddag.

Sinds de eerste confrontatie verloor Atlético in La Liga alleen van Las Palmas, de overige vijf duels leverden een zege op. Slot kent de kracht van de nummer drie van La Liga. 'Atlético was toen al goed en is sindsdien alleen maar verbeterd. Ze hebben de wedstrijden alleen maar gedomineerd. Het is een kwaliteit van ze dat ze dan ook resultaat kunnen halen, maar ook kunnen winnen als de ander domineert. Uiteindelijk wil je dat bereiken als team.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 10 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.