Slot denkt na ontsnapping Feyenoord terug aan woorden van Michael Jordan

Reacties

Arne Slot is trots op de strijdlust die Feyenoord getoond heeft in de topper tegen AZ. De trainer zag zijn team met wat geluk winnen, maar zag ook hij zijn spelers tot het uiterste gingen om het geluk af te dwingen.

Slot denkt na ontsnapping Feyenoord terug aan woorden van Michael Jordan
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
AZ
AZ

Wedstrijden winnen waarin Feyenoord niet per se duidelijk de bovenliggende partij was, dat was de stap die zijn team volgens Slot nog moest zetten. De coach vertelde daar na de 2-1 zege op zijn oude club over tijdens zijn persconferentie. 'We hebben een wedstrijd gewonnen waarin we verre van goed gespeeld hebben. Dat is wel heel prettig, want dat doen andere ploegen die hoog eindigen heel vaak. Dat is ons vandaag ook gelukt, dus dat is weer een nieuwe stap', vertelde de trainer.

Slot wilde het niet hebben over het lonkende kampioenschap, ook al is de uitgangspositie van Feyenoord zaterdagavond weer een stuk beter geworden. Met nog twaalf duels te gaan heeft Feyenoord een marge van minstens drie punten. Ajax kan de achterstand op de Rotterdammers deze zondag terugbrengen tot drie punten en PSV kan de kloof verkleinen tot vier punten.

Slot: 'Als je blijft winnen, komt het altijd dichterbij. Je hebt ook gezien vandaag hoe moeizaam het bij ons verloopt. Dat is niet voor het eerst, maar in de afgelopen acht moeilijke wedstrijden die we gehad hebben, hebben we wel zestien punten gehaald. Dat is een gemiddelde van twee punten per wedstrijd, een uitstekende statistiek. We moeten heel veel moeite doen om een wedstrijd te winnen en daar lopen we helemaal niet voor weg. Dat is helemaal niet erg, hard werken zit ook in het DNA van deze club. Ik heb de fysieke cijfers gezien en de jongens hebben vandaag ongelofelijk veel gegeven.'

De wilskracht van Feyenoord deed Slot denken aan woorden van basketballegende Michael Jordan. Hij sloot af: 'Ze hebben niet goed gevoetbald, maar ze hebben wel hard gewerkt. Ze hebben geprobeerd de wedstrijd te winnen door te blijven aanvallen, door de tweede helft constant op de helft van AZ te laten afspelen. En dan, zo zei Michael Jordan ooit: "Hoe harder ik ging werken, hoe meer geluk ik kreeg."'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.