Jahanbakhsh krijgt loon naar werken: 'Hier een paar dagen op getraind'

Alireza Jahanbakhsh was zaterdagavond zeer belangrijk voor Feyenoord met zijn kopdoelpunt tegen AZ. De Iraniër liet na het duel weten dat de Rotterdammers in aanloop naar de kraker veel hadden getraind op de situatie bij zijn 1-1.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
AZ
AZ

Jahanbakhsh maakte in de blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker voor Feyenoord, dat door een eigen doelpunt van Javaîro Dilrosun op achterstand kwam. Op aangeven van Oussama Idrissi passeerde Jahanbakhsh AZ-doelman Mathew Ryan.

'De laatste paar dagen hebben we heel veel op deze situaties getraind. We wisten dat wanneer Oussama (Idrissi) of Quilindschy (Hartman) op links een actie zou maken, dat ik bij de tweede paal moest komen. De bal ging er vandaag gelukkig in', lachte Jahanbakhsh in gesprek met ESPN.

De aanvaller was verrast door het spelbeeld in De Kuip. 'Feyenoord en AZ zijn echt voetballende teams, dus ik had niet verwacht dat het een wedstrijd zou worden met veel lange ballen. We moesten vechten voor de tweede bal. We hebben niet veel kansen gecreëerd, maar sloegen toe op de juiste momenten.'

'We speelden niet ons beste voetbal, maar de tweede helft was beter van onze kant. We staan nog steeds bovenaan. We gingen de wedstrijd in als een finale. Tegen Ajax en PSV hebben we punten laten liggen en dat wilden we niet weer laten gebeuren. Het is nog een lang seizoen, maar dit maakt het makkelijker voor ons om het verschil te maken', aldus Jahanbakhsh.