Slot blij met reactie Giménez en Kökçü na penalty-akkefietje

Reacties

Alles is weer goed tussen Santiago Giménez en Orkun Kökçü. Dat bevestigde Feyenoord-trainer Arne Slot andermaal in de persconferentie na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Slot blij met reactie Giménez en Kökçü na penalty-akkefietje
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Aanleiding van het akkefietje is de strafschop die afgelopen donderdag werd gegeven tijdens de verloren uitwedstrijd tegen Lazio in de groepsfase van de Europa League. Giménez ging tegen de afspraken in achter de bal staan. 'In de kleedkamer hebben we een sheet hangen met de eerste en tweede penaltynemer. Onze spits (Giménez, red.) koos ervoor zijn eigen keuze te maken. Ik heb er iets van gezegd, de trainer heeft er iets van gezegd, maar hij koos er zelf voor. Dat vind ik jammer', reageerde Kökçü na het duel in Italië.

Giménez verklaarde na de wedstrijd zijn actie en het tweetal heeft samen met trainer Slot gezeten om het uit te spreken. 'Ik vind dat ze het allebei goed hebben opgelost', reageerde Slot als een vader van twee ruziënde kinderen. 'We hebben het na de wedstrijd in Rome besproken met z'n drieën, in dat gesprek heb ik heel nadrukkelijk mijn mening gegeven. Dat heb ik later ook individueel gedaan met Santi en Orkun. Voor beide spelers was het een leermoment en het is goed om te zien hoe ze dat richting de groep hebben opgelost.'

Zowel Kökçü als Giménez kwam tot scoren in de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De middenvelder opende de score en de spits zorgde voor het slotakkoord. Feyenoord speelt donderdag in eigen huis de tweede groepswedstrijd tegen Sturm Graz, voor de interlandperiode wordt er dan nog tegen PSV gespeeld in Eindhoven.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.