Slordig PSV lijdt tegen Dost en co eerste nederlaag van de voorbereiding

Reacties

Na remises tegen Vitesse en Willem II heeft PSV zaterdagavond ook tegen Eintracht Frankfurt niet kunnen imponeren. De Duitsers gingen er in het Philips Stadion met de overwinning vandoor, een resultaat dat aantoonde dat er nog wel wat werk aan de winkel is voor de nieuwe trainer Roger Schmidt.

Slordig PSV lijdt tegen Dost en co eerste nederlaag van de voorbereiding
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 2
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

PSV speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen Willem II, nauwelijks 24 uur later trad de ploeg van trainer Roger Schmidt dus wederom aan. De Duitser voerde ten opzichte van het duel in Tilburg drie wijzigingen door: Jordan Teze en Ryan Thomas speelden in plaats van Timo Baumgartl en Jorrit Hendrix, terwijl Lars Unnerstall dit keer mocht keepen in plaats van Jeroen Zoet. Voorin was dus wederom een plekje voor Donyell Malen, die vrijdag zijn eerste doelpunt maakte sinds hij terug is van een zware knieblessure.

Malen vormde weer een spitsenduo met Sam Lammers, de twee werden vanaf de flanken geassisteerd door Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo, maar ondanks al dat aanvallende talent was de enige écht grote kans van de eerste helft voor de bezoekers. Een schot van Filip Kostic werd gekraakt, waarna Dominik Kohr de bal simpel in een leeg doel leek te kunnen werken. Hij probeerde het op een paar meter van de doellijn met een snoekduik, maar kopte de bal tegen de lat. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV speelde slordig, wist bepaald niet te imponeren en kreeg voor rust ook nog eens een fikse domper te verwerken toen aanvoerder Denzel Dumfries geblesseerd naar de kant moest. In de pauze werd ook spits Malen volgens plan naar de kant gehaald, terwijl Bas Dost en Ragnar Ache (ex-Sparta Rotterdam) namens de bezoekers juist hun entree maakten. Zij zagen van dichtbij hoe Daichi Kamada zich wel erg simpel ontdeed van Baumgartl, waarna hij via het been van Olivier Boscagli raak schoot: 0-1.

Vlak voordat PSV volop wisselde, maakte de ploeg nog wel de gelijkmaker. Cody Gakpo strafte een foutje in de Frankfurt-defensie af door de bal op te pikken en na een fraaie actie te scoren. Het derde 1-1 gelijkspel op rij (na remises met die cijfers tegen Vitesse en Willem II) kwam er echter niet, door een harde en van richting veranderde vrije trap van Martin Hinteregger.

Dat betekende voor PSV de eerste nederlaag van deze voorbereiding. Voor de twee gelijke spelen tegen de mede-Eredivisionisten werd er in Duitsland gewonnen van SC Verl en KFC Uerdingen (tweemaal 3-0). De mannen van Schmidt vervolgen de voorbereding volgende week zaterdag met twee wedstrijden tegen Hertha BSC, een paar dagen later is VfL Bochum de laatste oefentegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.