Malen weet na bijna negen maanden ook weer wat scoren is

Reacties

PSV heeft na de remise tegen Vitesse andermaal genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Donyell Malen had de Eindhovense formatie nog wel op het juiste spoor gezet in het oefenduel met Willem II.

Malen weet na bijna negen maanden ook weer wat scoren is
© Pro Shots
Willem II
Willem II
1 - 1
PSV
PSV

Malen maakte afgelopen zaterdag tegen Vitesse na acht maanden zijn rentree. 'Ik kan in principe alles weer, maar we hadden afgesproken dat we het qua speelminuten rustig aan zouden doen', zei de aanvaller na zijn eerste minuten sinds zijn knieoperatie.

Het rustig opbouwen van speeltijd bleek zes dagen later tegen Willem II. Na het half uur tegen Vitesse bleef het optreden voor Malen in Tilburg beperkt tot 45 minuten. Hij kon wel met een extra goed gevoel terugkijken zijn tweede wedstrijd sinds zijn operatie.

Na een kwartier was hij het eindpunt van een soepele PSV-aanval, die werd opgezet door Sam Lammers en waarin Cody Gakpo voor de assist tekende. Voor Malen was het zijn eerste treffer sinds zijn doelpunt tegen Fortuna Sittard op 7 december 2019.

Onder toeziend oog van interim-bondscoach Dwight Lodeweges bleek dat die treffer niet genoeg was voor een Eindhovense oefenzege. PSV had via onder anderen Lammers en Joël Piroe verzuimd de marge te verruimen en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd. Een kwartier voor tijd profiteerde Vangelis Pavlidis dankbaar van een fout van Armando Obispo. De Griekse aanvaller tekende voor de gelijkmaker voor Willem II, dat voor rust via Kwasi Wriedt al dicht bij de gelijkmaker was geweest. De aanvaller schoot via Jeroen Zoet tegen de lat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.