'Slome gozer' Gravenberch over Oranje, Frenkie en slaapkop-momentjes

Reacties

Ryan Gravenberch werd in de afgelopen interlandperiode voor het eerst bij Oranje gehaald, de middenvelder keerde deze week echter zonder speelminuten terug in Amsterdam. Toch heeft Gravenberch naar eigen zeggen zelfs zonder in actie te komen genoeg geleerd.

'Slome gozer' Gravenberch over Oranje, Frenkie en slaapkop-momentjes
© Pro Shots

'Ik heb echt een hele leuke week gehad', blikt hij op de Ajax-site terug op zijn eerste momenten bij het grote Oranje. 'Ik kwam terecht in een hele hechte groep. Je ziet dat iedereen goed met elkaar is en daarom kon ik er ook met iedereen wel een beetje optrekken.' Gravenberch werd bij de groep gehaald omdat onder anderen Tonny Vilhena afviel bij Oranje. Gravenberch zat op de bank tegen Bosnië-Herzegovina en Polen, maar viel niet in.

Toch heeft Gravenberch een goede periode achter de rug bij Oranje, mede omdat hij tijdens trainingsmomenten kon leren. Gravenberch hield bijvoorbeeld Frenkie de Jong goed in de gaten. 'Ik houd van spelers die risico in hun spel leggen en dat doet hij. Hij neemt initiatief, blijft rustig aan de bal en heeft veel zelfvertrouwen. Dat vind ik mooi om te zien. Ik durf dat soort risico’s ook al wel een beetje in mijn spel te leggen, maar het kan nog wel meer.'

Vorig seizoen kreeg Gravenberch al aardig wat speeltijd in de hoofdmacht, dit seizoen is hij niet weg te denken uit de basisopstelling. Een knappe prestatie voor een achttienjarige, maar hij vindt zelf dat er zeker nog ruimte voor verbetering is. 'Mijn ouders zeggen vaak dat ik een slome gozer ben', aldus een lachende Gravenberch. 'Dat het even duurt voor ik opsta, maar dat het dan ook echt goed op gang komt. In het veld moet je altijd alert zijn. Heel soms heb ik nog wel eens een klein slaapkop-momentje, maar dat gaat steeds beter.'

Komende zondag kan Gravenberch het weer laten zien in de Eredivisie, als Ajax tegenover Heracles Almelo staat. De aftrap van die wedstrijd is om 12.15 uur.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Ajax-Heracles Almelo?
  • 89% Zege Ajax (1.592 stemmen)
  • 4% Gelijkspel (72 stemmen)
  • 7% Zege Heracles Almelo (129 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.