'Slimme wedstrijd' PSV brengt lach terug op gezicht Schmidt

Reacties

Een lach was op het gezicht van trainer Roger Schmidt verschenen na afloop van het duel met ADO Den Haag. De PSV-trainer constateerde tevreden dat zijn ploeg ondanks de grote ergernis richting Zeist zonder problemen de dag was doorgekomen.

'Slimme wedstrijd' PSV brengt lach terug op gezicht Schmidt
© Pro Shots

Schmidt had vooraf uitgehaald naar de KNVB, die het verzoek van PSV had afgewezen het duel met ADO Den Haag te verplaatsen vanwege de coronagevallen én het naderende Europa League-duel met PAOK. Het stak bij de Duitse trainer vooral dat de bond zondagmiddag, zeventien uur na de melding van de coronagevallen bij PSV, pas een beslissing nam.

'Ze weten niks van voetbal en het voorbereiden van een team op een wedstrijd. Ze zitten thuis een beslissing te nemen op basis van hun regels. Maar de regels kloppen niet', zei Schmidt tegen FOX Sports. 'Ik heb het gevoel dat onze situatie en de gezondheid van de spelers en de staf ze niets kan schelen.'

Schmidt kon na het duel wat geruster ademhalen. Zijn ploeg had zonder al te veel inspanningen de drie punten gepakt. Het verzet van ADO was veel te mager om de Eindhovenaren tot extra werk te dwingen.

'Natuurlijk ben ik gelukkig. We hebben goed gespeeld en een goede prestatie neergezet. Het was een slimme wedstrijd van ons', keek Schmidt terug op de 4-0 zege. 'We hebben niets weggegeven, we hebben vier keer gescoord en veel meer kansen gehad om te scoren, dus ik ben blij.'

Over de veelbesproken strafschop was Schmidt ook na het zien van de beelden niet uitgesproken. 'Misschien dat er ergens contact is geweest, want de scheidsrechter heeft het gecheckt. Vorige week was het in ieder geval duidelijker een penalty', zei hij met een knipoog naar de penaltycommotie van vorige week.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.