Slijtageslag eist eerste slachtoffers bij Manchester City

Reacties

Manchester City kan de komende weken geen beroep doen op Aymeric Laporte en Fernandinho. De twee dragende krachten staan volgens manager Pep Guardiola enkele weken aan de kant.

Slijtageslag eist eerste slachtoffers bij Manchester City

Laporte en Fernandinho raakten zondag geblesseerd in de League Cup-finale tegen Chelsea, die City na penalty's won. De Franse verdediger werd halverwege vervangen door Vincent Kompany met wat op een hamstringblessure leek. De Braziliaanse controleur strompelde vlak voor het einde van de reguliere speeltijd van het veld met liesklachten.

Guardiola vertelde tegen Sky Sports dat hij verwacht dat zowel Laporte als Fernandinho weken aan de kant staat. Het is een flinke tegenvaller voor City. Het tweetal speelde dit seizoen respectievelijk 37 en 35 officiële duels voor de hoofdmacht, maar staat nu aan de kant terwijl een cruciale fase in de titelstrijd met Liverpool aanbreekt.

Woensdag wacht allereerst het thuisduel met West Ham United, waarna City zaterdag op bezoek gaat bij AFC Bournemouth. Volgende week zaterdag ontvangt de kampioen Watford, voordat op 12 maart de return tegen Schalke 04 gepland staat in de achtste finale van de Champions League. Daarna wacht Swansea City in het FA Cup-toernooi.

Het doet Guardiola goed dat City na het winnen van de League Cup nog in de race is voor alle prijzen. 'Het enige probleem is dat we de komende weken belangrijke spelers zullen missen, terwijl meestrijden op alle fronten erg zwaar en veeleisend is. Ik weet niet hoever we zullen komen, omdat Laporte, Fernandinho en andere spelers geblesseerd zijn.'

Omdat ook Fabian Delph, John Stones, Benjamin Mendy en Gabriel Jesus niet okselfris zijn, vreest Guardiola een slijtageslag. 'We spelen heel veel wedstrijden onder zware omstandigheden, uiteindelijk vallen er dan mensen om. Nu missen we tegen Schalke een paar belangrijke spelers, maar we zullen er een oplossing voor vinden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.