Slechts vier Barça-trainers presteerden beter dan Valverde in La Liga

Reacties

Ernesto Valverde werd maandagavond ontslagen als trainer van Barcelona. De ervaren coach worstelde al sinds zijn aanstelling met de hoge verwachtingen van de fans, maar kan zeker in La Liga prima resultaten overleggen.

Slechts vier Barça-trainers presteerden beter dan Valverde in La Liga
© Pro Shots

Barcelona won liefst 66 van de 95 competitiewedstrijden waarin Valverde de leiding had, goed voor een winstpercentage van 69,5 procent. Daarmee blijft de 55-jarige Spanjaard, die wordt opgevolgd door Cruijff-adept Quique Setién, onder meer de Nederlanders Louis van Gaal en Frank Rijkaard voor.

In competitieverband deden slechts vier trainers het beter dan Valverde bij Barcelona. Tito Vilanova won liefst 92,1 procent van zijn wedstrijden, gevolgd door Pep Guardiola (76,3%), Luis Enrique (76,3%) en Gerardo Martino (71%). Daarbij moet bovendien aangetekend worden dat Vilanova en Martino aanzienlijk korter aan het roer stonden dan Valverde, die twee keer kampioen werd met de Catalanen en een keer de Copa del Rey en de Supercopa won.

De resultaten in La Liga, waar Barcelona ook dit seizoen weer koploper is, hebben Valverde dan ook niet de kop gekost. Het waren met name de teleurstellende prestaties in de Champions League en de manier van spelen die voor veel onvrede zorgden bij de achterban. Uiteindelijk bleek de nederlaag tegen Atlético Madrid in de halve finale van het toernooi om de Spaanse Supercopa de druppel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.