Slechte reeks Luhukay en Hertha duurt voort in bekerstrijd

Hertha BSC van trainer Jos Luhukay (foto) heeft de uitwedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern in de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi niet kunnen aangrijpen om met de slechte vorm van de laatste weken in de competitie af te rekenen. Hertha verloor in het Fritz Walter Stadion met 3-1.

Slechte reeks Luhukay en Hertha duurt voort in bekerstrijd

Na nederlagen in de Bundesliga tegen VfL Wolfsburg (0-2) en VfB Stuttgart (0-1) en een 1-1 gelijkspel tegen SC Freiburg was Hertha ook tegen Kaiserslautern niet in staat om voor het eerst sinds 24 augustus (Hamburger SV, 1-0) weer eens een overwinning te boeken.

Voormalig FC Twente-speler Peter Niemeyer benutte in de 25ste minuut nog wel een van de weinige kansen die Hertha voor zichzelf creëerde in het eerste bedrijf. De 29-jarige middenvelder opende de score uit een voorzet van Ben Sahar (ex-De Graafschap).

Het bleek echter niet afdoende om Kaiserslautern, vorig seizoen nog derde in de Tweede Bundesliga achter kampioen Hertha, uit de strijd om de DFB-Pokal te stoten. Die roten Teufel bezorgden de kwakkelende ploeg van Luhukay een nieuwe domper door treffers in de tweede helft van Mohamadou Idrissou, Karim Matmour en Olivier Occean.

Overige uitslagen
Eintracht Frankfurt – VfL Bochum (2) 2-0
1. FC Saarbrücken (3) – SC Paderborn 07 (2) 2-1
FSV Frankfurt (2) – FC Ingolstadt 04 (2) 0-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen