Slecht nieuws voor El Ghazi: crisis Lille wordt almaar groter door sancties

Reacties

Lille mag komende winter geen inkomende transfers doen. Dat is besloten door de DNCG, een organisatie die in Frankrijk toeziet op een juiste manier van besturen.

Slecht nieuws voor El Ghazi: crisis Lille wordt almaar groter door sancties

Daarmee nemen de zorgen van Anwar El Ghazi en zijn collega's flink toe. Lille staat na zeventien speelronden achttiende in de Ligue 1 en dus dreigt degradatie. Dat terwijl de club met de financiële impulsen van de Spaanse zakenman Gérard López dit seizoen flink wilde doorpakken. Afgelopen zomer werd liefst 65 miljoen euro uitgegeven aan transfers (van de Ligue 1-clubs spendeerden alleen Paris Saint-Germain en AS Monaco meer) en de volprezen Marcelo Bielsa werd aangesteld als coach.

Maar niet alleen de ranglijst is zorgwekkend voor Lille. De DNCG sprak afgelopen zomer al zijn zorgen uit over de manier waarop López geïnvesteerd had in de club. De zakenman is er niet in geslaagd aan te tonen dat hij de schulden en het verlies dat Lille naar alle waarschijnlijkheid gaat maken, kan opvangen. Om de ernst van de situatie nog duidelijker te maken, is volgens Le Parisien tegenover de club ook gedreigd met het aan het einde van het seizoen uit de competitie zetten van Lille.

Ondertussen is er ook nog geen oplossing gevonden voor de situatie rond Bielsa. De Argentijnse coach werd in november geschorst door zijn eigen club, nadat hij zonder toestemming van de Lille-leiding naar Zuid-Amerika zou zijn gereisd om een ernstig zieke oud-collega te bezoeken. Bielsa is nu met López in een strijd verwikkeld over de financiële afhandeling van de beëindiging van de samenwerking.

Rentree El Ghazi
Het positieve nieuws voor El Ghazi is dat hij afgelopen weekend is teruggekeerd na een hamstringblessure. De ex-Ajacied speelde dit seizoen vijftien wedstrijden in de Ligue 1, veelal als basisspeler, en scoorde direct bij zijn rentree tegen Paris Saint-Germain. Desondanks werd er met 3-1 verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.