Slagvaardig Excelsior haalt Duitse centrale verdediger binnen

Reacties

Excelsior heeft met Maxime Awoudja de noodzakelijk geachte defensieve versterking binnen. De 24-jarige Duitser, die de jeugdopleiding van Bayern München doorliep, komt over van VfB Stuttgart. Hij tekent voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Slagvaardig Excelsior haalt Duitse centrale verdediger binnen
© Pro Shots

Achter Redouan El Yaakoubi en Sven Nieuwpoort was Excelsior naarstig op zoek naar een centrale verdediger. De kopsterke Awoudja zocht direct contact met de onlangs aangetrokken Adrian Fein toen de belangstelling van Excelsior serieus bleek. 'Het is allemaal heel snel gegaan, dit is een enorme uitdaging voor mij. Ik moest snel een beslissing nemen, maar had dankzij zijn verhalen direct een goed gevoel', laat de verdediger weten op de site van Excelsior. 'Iedereen weet dat de Nederlandse competitie een van de topcompetities is en daarom ben ik heel blij dat ik mezelf hier kan laten zien.'

Awoudja is een centrale verdediger die snel is en sterk in de lucht, zowel verdedigend als aanvallend. 'Ook heb ik in Oostenrijk (bij WSG Tirol) geleerd om meer een leider te zijn in het veld. Het is belangrijk als je centraal in de verdediging staat dat je de jongens kunt sturen die voor je staan. In Oostenrijk speelde ik met een aantal jongens samen die flink wat ervaring hadden en daar heb ik veel van opgestoken.'

Awoudja werd geboren in München en kwam op zijn negende in de jeugdopleiding van Bayern München terecht. Hij speelde twee seizoenen in het tweede team en maakte op zijn 21e de overstap naar VfB Stuttgart. Die club verhuurde hem de afgelopen seizoenen aan respectievelijk Türkgücü München en WSG Tirol.

Eerder vandaag bevestigde Excelsior de komst van Lazaros Lamprou en contracteerde het doelman Norbert Alblas. Op het wensenlijstje van trainer Marinus Dijkhuizen en technisch manager Niels van Duinen staat nu alleen nog een linksback. Nathan Tjoe-A-On heeft op die positie nu nog geen concurrent.

Bekijk hier al onze video's
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.