Excelsior houdt Griekse buitenspeler in de Eredivisie

Reacties

Lazaros Lamprou (24) was al in Nederland op huurbasis actief voor Fortuna Sittard en FC Twente en staat nu voor een definitief vertrek naar de Eredivisie. Excelsior neemt de Griekse aanvaller transfervrij over van PAOK Saloniki.

Excelsior houdt Griekse buitenspeler in de Eredivisie
© Pro Shots

Griekse media beweren dat de deal al rond is en dat Lamprou snel gepresenteerd wordt in Rotterdam. Over de duur van het contract zijn nog geen mededelingen gedaan. Bij PAOK kwam hij na in totaal vier verhuurperiodes niet in aanmerking voor een nieuwe verbintenis. Lamprou was sinds deze zomer transfervrij.

Als jeugdspeler van Panathinaikos slaagde hij er bij die club niet in het eerste elftal te halen. Op het Griekse hoogste niveau werkte Lamprou duels af namens Iraklis Saloniki, Panionios, PAOK Saloniki en afgelopen seizoen OFI Kreta. Vorig seizoen kwam hij voor OFI Kreta tot 24 duels en 5 goals. Daar speelde hij samen met de onlangs bij Excelsior teruggekeerde Mike van Duinen.

Nederland maakte voor het eerst kennis met Lamprou in het seizoen 2018/19, toen hij 7 keer scoorde in 24 wedstrijden en zich toonde als technisch vaardige buitenspeler met een neusje voor de goal. De verhuurperiode aan FC Twente verliep minder succesvol, Lamprou kwam maar tot zeven optredens zonder treffer.

Door de komst van Lamprou en Van Duinen was het uitzicht op speeltijd voor Luuk Admiraal gering geworden bij Excelsior. De jonge aanvaller kwam tijdens het vorige seizoen over van ASWH en wordt door de Rotterdammers nu uitgeleend aan Tweede Divisie-club Spakenburg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.