Simpele optelsom is snel gemaakt: Saoedi-Arabië meldt zich voor WK 2034

Reacties

Saoedi-Arabië laat er geen gras over groeien. Een uur nadat de FIFA bekend had gemaakt welke landen het WK in 2030 gaan organiseren, heeft het land een bid geplaatst om het WK vier jaar daarna te mogen organiseren.

Simpele optelsom is snel gemaakt: Saoedi-Arabië meldt zich voor WK 2034

Het voelt als een simpele optelsom. Omdat het WK in 2026 georganiseerd wordt in Noord-Amerika en de editie erna in Zuid-Amerika, Afrika en Europa, is het volgens het protocol van de FIFA alleen mogelijk voor landen uit Azië of Oceanië om het WK van 2034 te organiseren. Vanwege het mondiale karakter van het toernooi wordt het gastheerschap van de WK's door de jaren heen verdeeld over de wereld. Landen uit Azië en Oceanië worden ook door de FIFA uitgenodigd om een bid te plaatsen.

Die boodschap heeft Saoedi-Arabië ter harte genomen. Het land wil zichzelf dolgraag op de (voetbal)kaart zetten en gaf al miljoenen uit om de competitie aantrekkelijker te maken. Een fonds werd opgezet en spelers als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Neymar trokken voor veel geld naar het Midden-Oosten. Het organiseren van het WK voelt voor Saoedi-Arabië als een volgende stap in zijn missie. Inmiddels is bevestigd dat Saoedi-Arabië het WK in 2034 wil organiseren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.