Simons bekroont Champions League-debuut met award

Reacties

De eerste Champions League-wedstrijd van Xavi Simons werd een mooie voor de Nederlandse aanvaller. Zijn ploeg RB Leipzig behaalde op het veld van Young Boys de winst, hijzelf werd na afloop door de UEFA gekozen als Man of the Match.

Simons bekroont Champions League-debuut met award
© Pro Shots
BSC Young Boys
BSC Young Boys
1 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Simons scoorde niet, al kwam hij er een paar keer dicht in de buurt en was hij in de 87 minuten die hij op het veld stond een voortdurende bron van zorg voor de Zwitserse opponent. De Europese voetbalbond onderscheidde hem met de trofee die voorbehouden is aan de beste man op het veld. Het Technical Observer Panel van de UEFA bekrachtigde zijn besluit als volgt:

'Hij toonde goed overzicht en een scala aan succesvolle passes. Hij was creatief en dreigend met zijn dribbels in een optreden waaruit grote potentie bleek voor zijn ploeg', valt te lezen op de site van de bond. Simons zelf meldde zich bij de Duitse zendgemachtigde DAZN ook nog voor een reactie op zijn debuut op het miljardenbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het waren drie belangrijke punten in een moeilijke wedstrijd. We begonnen vol energie, we wilden ook winnen. Daarna ebde die energie wat weg en scoorden zij. Daar hebben we het in de rust over gehad, dat we meer energie nodig hadden.' Na rust leidde dat tot nog twee goals, waardoor Leipzig een prima start aan zijn Europese seizoen beleefde.

Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.