'Simeone krijgt alsnog zijn zin: Witsel verkiest Atlético boven Marseille'

Reacties

Axel Witsel staat volgens Belgische en Spaanse media voor een transfervrije overstap naar Atlético Madrid. Als de Belgische middenvelder maandag de medische keuring doorstaat, voegt hij zich bij de ploeg van trainer Diego Simeone.

'Simeone krijgt alsnog zijn zin: Witsel verkiest Atlético boven Marseille'
© Pro Shots

Witsel had na zijn vertrek bij Borussia Dortmund ook een aanbieding van Olympique Marseille op zak. De nummer twee van Frankrijk leek lange tijd de beste papieren te hebben om de 33-jarige international in te lijven, maar hij kiest toch voor Atlético. Volgens Het Laatste Nieuws zal hij zijn handtekening zetten onder een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen.

Daarmee komt het nu alsnog tot een samenwerking met Simeone. De Argentijnse coach is al langer gecharmeerd van Witsel en probeerde hem in 2014 ook al eens te halen, nadat hij in het shirt van Zenit Sint-Petersburg indruk had gemaakt tegen Atlético. Toen bleef een transfer uit, acht jaar later meldt de voormalig speler van Benfica en Standard Luik zich nu toch in Madrid.

Witsel hoopt bij Atlético in beeld te blijven bij de nationale ploeg, nu het WK in Qatar over vijf maanden voor de deur staat. De concurrentie op het Madrileense middenveld is groter dan in Marseille, maar de Belg ziet blijkbaar voldoende perspectieven om aan spelen toe te komen. De afgelopen vier jaar kwam de 124-voudig international tot 144 wedstrijden voor Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer A. Witsel
Meer over A. Witsel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.