Simeone junior maakt razendsnel gehakt van Juventus

Genoa heeft in de Serie A een sensationele 3-1 zege geboekt op koploper Juventus. Giovanni Simeone, de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone, stal de show.

In de derde minuut opende Simeone in twee instanties de score, nadat doelman Gianluigi Buffon nog redding had gebracht op schoten van Luca Rigoni en Lucas Ocampos. Tien minuten later kopte Simeone vallend de 2-0 tegen de touwen. El Cholito claimde ook de 3-0, maar uit herhalingen bleek dat de inzet van Rigoni met behulp van Alex Sandro de doellijn al gepasseerd was op het moment dat de Argentijnse spits zijn voet er tegen zette.

Juventus was voor rust ongeïnspireerd en laks, maar zette in de tweede helft alle zeilen bij. Kort nadat Sami Khedira een forse kans gemist had bracht trainer Massimiliano Allegri met Gonzalo Higuaín een extra spits in. Tot een wederopstanding leidde het niet, want Juventus zette zijn overwicht niet om in grote kansen. De beste mogelijkheid van de tweede helft was zelfs voor Genoa, maar Simeone kreeg de bal niet langs Buffon en miste zo de kans op een hattrick.

Tot overmaat van ramp zag Juventus een kwartier voor tijd Dani Alves uitvallen terwijl het al drie keer gewisseld had. In de eerste helft was Leonardo Bonucci al met een blessure afgehaakt. Middels een prachtige vrije trap redde Miralem Pjanic acht minuten voor het einde nog wel de Turijnse eer, maar verder dan dat kwam de kampioen niet. Door de nederlaag heeft Juve nog maar een voorsprong van vier punten op nummer twee AC Milan, dat zaterdag al van Empoli won. AS Roma kan zondagavond op dezelfde afstand van De Oude Dame komen als het thuis van Pescara wint. Genoa staat tiende.

Bologna - Atalanta Bergamo 0-2
Atalanta Bergamo is niet te houden in de Serie A en behaalde uit zijn laatste negen duels liefst 25 punten. Door de zege op Bologna staan de Nerazzurri vierde in de competitie, slechts één punt achter nummer twee Milan en vijf punten achter koploper Juventus. Andrea Masiello en Jasmin Kurtic verzorgden de doelpunten in Stadio Renato Dall'Ara.