Simeone gaat niet mee in Catalaanse woede en heeft eigen kijk op penalty's Real

Reacties

Real Madrid won zondag met een dankzij de hulp van de VAR gegeven strafschop van Athletic Bilbao (0-1) en is daardoor hard op weg naar de Spaanse landstitel. In Catalonië is men van mening dat Real wel heel erg veel hulp krijgt van de arbitrage, maar daar gaat Diego Simeone niet in mee.

Simeone gaat niet mee in Catalaanse woede en heeft eigen kijk op penalty's Real
© Pro Shots

De penalty die Real kreeg in San Mamés was de negende strafschop van het seizoen voor De Koninklijke. Dani Garcia probeerde weg te draaien, maar zette zijn standbeen op de voet van Marcelo, die schreeuwend van de pijn naar de grond ging. Scheidsrechter José Luis González González floot niet voor een overtreding, maar zag op de beelden dat er inderdaad contact was geweest en legde de bal op de stip. Sergio Ramos bewees opnieuw een echte specialist te zijn: 0-1.

Aan de overkant stond Ramos enkele minuten later - ogenschijnlijk per ongeluk - op de enkel van Raúl García, maar nu zag de VAR geen reden om in te grijpen. Het zorgde voor woede bij Athletic-aanvaller Iker Muniaín: 'We hebben allemaal gezien hoe het gegaan is de afgelopen weken. Of je een penalty krijgt, hangt af van voor welk team je speelt. Oordeel zelf maar', bromde hij na afloop.

Ook bij Barcelona was men boos. Verdediger Gerard Piqué en voorzitter Josep Maria Bartomeu lieten doorschemeren dat zij van mening zijn dat Real in de Spaanse titelstrijd wel erg bevoordeeld wordt door de arbitrage, en dan met name door de VAR. Simeone, de coach van Atlético Madrid, is het daar echter niet mee eens. Hij is van mening dat Real zijn eigen geluk creëert.

'De VAR legt alles bloot', zei Simeone toen hij werd gevraagd naar de commotie die zondag ontstond. 'De scheidsrechters zijn ook mensen, zij kunnen ook fouten maken. Maar met de VAR zien we nu dingen die we voorheen niet altijd konden zien. Het is eerlijker. Als een ploeg nu meer strafschoppen krijgt, dan komt dat omdat die ploeg vaker in het vijandelijke strafschopgebied is. Een ploeg die aanvalt, zoals Real Madrid, is nu eenmaal langer voor het doel van de tegenstander.'

Titelstrijd
Er zijn in La Liga nog vier speelronden te gaan. Real heeft een voorsprong van vier punten op achtervolger Barcelona en het onderling resultaat is bovendien in het voordeel van de koploper. Dat betekent dat de ploeg van Zidane in de laatste vier speelronden nog twee keer gelijk kan spelen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.