Silva bezorgt Man City met tien man zege bij Hull

Manchester City heeft met moeite het uitduel met Hull City omgezet in een overwinning (0-2). De ploeg van manager Manuel Pellegrini speelde vanaf de tiende minuut met een man minder, maar liep geen puntenverlies op.

Vincent Kompany ging al vroeg in de wedstrijd in de fout. Op zo'n dertig meter van het eigen doel pakte de City-verdediger opponent Nikola Jelavic vast en die ging gewillig naar de grond. Aangezien Kompany de laatste verdediger was bij de bezoekers, besloot scheidsrechter Lee Mason om een rode kaart te geven. Tot woede van de Belgische verdediger (foto midden).

Maar met tien tegen elf kwam Man City vier minuten later op voorsprong. Een schitterende uithaal van David Silva eindigde buiten bereik van Hull-doelman Allan McGregor in het doel (foto onder). Pablo Zabaleta was nog in de eerste helft dicht bij 0-2, maar het schot van de Argentijnse verdediger spatte uiteen op de lat en stuiterde via de doellijn terug in het veld.

Na rust voerde Hull de druk op, maar echt in de problemen kwam Man City niet. Invaller George Boyd zorgde nog voor veel woede aan de kant van de bezoekers, nadat hij zich opzichtig liet vallen in het strafschopgebied zonder dat hij werd geraakt door doelman Joe Hart. Het slotakkoord was voor Edin Dzeko, die na een schitterende pass van Silva 0-2 maakte.

Daar bleef het uiteindelijk bij in het KC Stadium, waardoor Manchester City stijgt naar de tweede plaats in de Premier League. Pellegrini's ploeg heeft nu zestig punten uit 27 duels. Dat zijn er zes minder dan koploper Chelsea, dat twee wedstrijden meer speelde.