Siem de Jong koortsig naar laatste kunstje Down Under

Reacties

De apotheose van de Australische titelstrijd staat op het programma voor zondag. Siem de Jong staat te trappelen om zijn door blessures doorspekte Australische avontuur een mooi sluitstuk te geven.

Siem de Jong koortsig naar laatste kunstje Down Under

In de aanloop naar de A-League Grand Final tegen Perth Glory moest De Jong donderdag de training laten schieten. De aanvallende middenvelder voelde zich niet lekker en kreeg van de medische staf te horen thuis te blijven. Ogenschijnlijk was het een voorzorgsmaatregel, ook om te voorkomen dat hij zijn ploeggenoten zou aansteken. De verwachting is dat De Jong zondag gewoon van de partij kan zijn.

De voorzichtigheid met De Jong tekent zijn kwetsbaarheid én zijn grote waarde voor Sydney. 'Ik wil zo lang als mogelijk spelen en de ploeg helpen te winnen', zei hij in de aanloop naar de finale. Het zijn tekenende woorden voor het jaar Down Under. Blessureleed bleef hem in zijn jaar als huurling niet bespaard, op het veld liet hij genoeg zien om zijn status te bevestigen.

De Jong speelde slechts elf duels van de 28 Sydney-duels in de A-League en hij maakte twee keer de negentig minuten vol. Twee keer stond hij langere tijd aan de kant door fysieke ongemakken. 'Het heeft mijn seizoen in een paar delen gedeeld, het was stop and go', zei de Ajax-huurling.

Vorige week maakte De Jong in de halve finale om de Australische titel zijn rentree na drie weken aan de zijlijn. Na ruim een uur was het mooi geweest tegen Melbourne Victory, dat met 6-1 hardhandig aan de kant werd geschoven. 'Ik denk dat het een goede keuze was naar de kant te gaan. Zondag ben ik goed voor de negentig minuten', zei hij nog voordat hij werd geplaagd door de koorts. Ongetwijfeld zal er hem alles aan gelegen zijn om nog één keer zijn klasse te tonen op de Australische velden voor hij terugkeert bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. de Jong
Meer over S. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.