Coach in zevende hemel met teruggekeerde Siem de Jong

Reacties

Met Siem de Jong in de gelederen hoopt Sydney FC de landstitel te pakken in Australië en de coach van de Nederlandse middenvelder verwacht dat De Jong een heel belangrijke rol gaat spelen aan het einde van het seizoen.

Coach in zevende hemel met teruggekeerde Siem de Jong

Sydney staat met nog vier wedstrijden te gaan tweede in de reguliere competitie. Na die vier duels wordt er in een knock-outsysteem gestreden om het kampioenschap van Australië. De Jong mag zich dus opmaken voor een zinderende slotfase van het seizoen. De middenvelder annex spits wordt door Ajax verhuurd aan Sydney en aan de andere kant van de wereld maakt De Jong indruk.

In januari raakte hij echter geblesseerd. De Jong miste zeven wedstrijden wegens een knieblessure, maar vierde vorige week zijn rentree. Het werd een succesvolle terugkeer op de Australische velden, want De Jong scoorde direct in de 1-3 overwinning op Brisbane Roar (zie video onder). Trainer Steve Corica is dan ook heel erg blij dat de Nederlander terug is van een blessure.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij was erg goed bezig voordat hij geblesseerd raakte. Zijn laatste goal was cruciaal voor ons en ik denk dat jullie nog niet eens het beste van hem gezien hebben', aldus Corica. 'Het is voor ons essentieel om hem fit te houden met de wedstrijden in de finaleronde en Champions League op het programma.'

Sydney is met een gelijkspel en een verliesbeurt in de groepsfase niet goed begonnen aan de Aziatische Champions League-variant. 10 april, als Ajax in eigen huis speelt tegen Juventus in de kwartfinale van het elitetoernooi, treft Sydney het Chinese Shanghai SIPG in Groep H van de AFC Champions League. Door zijn blessure speelde De Jong nog niet in het toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.