Siem de Jong kampioen van Australië door rake strafschop Reza

Reacties

Sydney FC heeft zondagmiddag de Australische landstitel gepakt. De club van Siem de Jong was na strafschoppen te sterk voor Perth Glory.

Siem de Jong kampioen van Australië door rake strafschop Reza

De Australische competitie wordt jaarlijks beslist in de play-offs. Perth Glory was in de reguliere competitie bovenaan geëindigd, acht punten voor Sydney, maar beide clubs moesten alsnog twee play-offs overleven om zich tot kampioen te kronen. Sydney was in de halve finale overtuigend met 6-1 te sterk voor Melbourne Victory, Perth Glory won na penalty's van Adelaide United.

Zondag stonden de twee beste clubs van het land tegenover elkaar in een rechtstreeks duel om de landstitel. Sydney en Perth Glory hielden elkaar 120 minuten lang in evenwicht, waardoor strafschoppen beslissing moesten brengen. Sydney nam de penalty's veel beter. Perth Glory miste zijn tweede en derde strafschop, waardoor Reza Ghoochannejhad voor de beslissing kon zorgen: 1-4.

De voormalige aanvaller van onder meer SC Heerenveen was in de verlenging ingevallen. Siem de Jong was toen al gewisseld, hij begon in de basis en werd na 78 minuten naar de kant gehaald. Voor De Jong is het de vijfde landstitel in zijn carrière. De dertigjarige Nederlander droeg met vier competitietreffers bij aan het succes van Sydney, dat in het seizoen 2016/17 voor het laatst de beste van Australië was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. de Jong
Meer over S. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.